De openluchtmis bij het Esdonks kapelleke trekt altijd veel belangstelling, zeker bij goed weer.
De openluchtmis bij het Esdonks kapelleke trekt altijd veel belangstelling, zeker bij goed weer. (Foto: )

Openluchtmis bij het Ézzengs Kepèlleke

GEMERT-ESDONK - De traditionele openluchtmis bij het Ézzengs Kepèlleke wordt ook dit jaar weer gehouden worden op de zondag het dichtst bij de feestdag van de H. Maria Magdalena, de patrones van de kapel. Dit jaar is dat op zondag 22 juli. De mis begint om 10.30 uur.
De celebrant van dit jaar is de bisschop van 's-Hertogenbosch zelf, Mgr. G. de Korte, geassisteerd door deken Theo Lamers, pater Martien van Moorsel C.S.Sp. en pastor diaken Jos van de Bosch. De mis wordt opgeluisterd door het koor Inemato uit Boekel met een eigen combo. Heel bijzonder is dat ook het gilde van Sint Joris, het gilde van Sint Antonius en Sebastianus, de Onze-Lieve-Vrouwebroederschap uit Gemert en het Onze-Lieve-Vrouwe en Catharinagilde uit Erp aanwezig zullen zijn.
Mindervaliden kunnen tot ongeveer 10.00 uur bij de kapel aan de Esdonk 15, uitstappen. Natuurlijk is er ruim parkeergelegenheid wat verder van de kapel. Er zijn stoelen aanwezig, maar wie zeker wil zijn van een zitplaats, kan het beste zelf een klapstoel meebrengen.De mis gaat door onder alle weersomstandigheden.
Na de mis is er voor iedereen gratis koffie of thee drinken, geschonken door de vrijwilligers van de Stichting die de openluchtmis elk jaar organiseren en zorgen voor alle faciliteiten.Meer informatie:
www.esdonkskapelleke.nl.

Meer berichten
Shopbox