De mensen achter de Helmondse Samenloop voor Hoop met in het midden burgemeester/ambassadeur Elly Blanksma.
De mensen achter de Helmondse Samenloop voor Hoop met in het midden burgemeester/ambassadeur Elly Blanksma. (Foto: )

5 jaar Samenloop voor Hoop Helmond

De 24-uurs wandelactie Samenloop voor Hoop Helmond bestaat 5 jaar. In 2019 wordt het event, waarbij geld ingezameld wordt voor kankeronderzoek, voor de tweede keer gehouden op het terrein van atletiekvereniging HAC. De organisatie is achter de schermen al volop bezig.

HELMOND - Zo werd er tijdens het start-event afgeteld (nog 365 dagen te gaan). Burgemeester en ambassadeur van het event, Elly Blanksma gaat zich gedurende dit jaar inzetten voor de Samenloop voor Hoop. "Ik heb geen seconde getwijfeld of ik hier aan bij zou dragen", zegt burgemeester Elly Blanksma. Vol passie vertelt ze over de Samenloop voor Hoop. "Ik ga vandaag op de knop drukken om af te tellen naar het event over een jaar. Maar daar blijft het zeker niet bij. Ik ga me het komend jaar inzetten voor de Samenloop voor Hoop, zodat het voor ons allemaal gaat leven. Er zijn zo veel verhalen om te vertellen en ook successen om te vieren. Want er is tegenwoordig een leven na kanker. Om dat voor elkaar te krijgen, is wel veel geld nodig." De burgemeester wil graag met heel Helmond de schouders eronder zetten. "We zetten ons als college in om alle wijken met elkaar te verbinden en ik zou het geweldig vinden als elke wijk een eigen team krijgt. Zodat we het écht als heel Helmond samen mogen beleven. Ik wil dat alle mensen met kanker voelen dat wij er voor hen zijn." Elly Blanksma kreeg een toepasselijk bosje bloemen uitgereikt: een boeket van bloemist (bloemsierkunst) Valentijn. "Dit is het speciale Samenloop voor Hoop-boeket. Dit wordt het hele jaar bij de bloemist verkocht en een deel van de opbrengst gaat naar de Samenloop voor Hoop", vertelt voorzitter Bert van Brakel. "We hopen dat er nog veel Helmondse ondernemers volgen die ons op deze manier kunnen ondersteunen!"

Teams kunnen zich vanaf nu al inschrijven om mee te wandelen. Het streven is om in 2019 meer dan 50 teams en dus in totaal 1000 lopers te verwelkomen.

Wat is de Samenloop?

De Samenloop voor Hoop is een wereldwijd event. De insteek: kanker bespreekbaar maken, een onvergetelijke wandeltocht (ook voor de eregasten, de survivors) en geld inzamelen voor kankeronderzoek. Dat geld gaat naar de landelijke organisatie KWF en daarnaast gaat 10 procent van de opbrengst naar een lokaal initiatief: Inloophuis De Cirkel. Naast de 24-uursloop, is er ook een kinderloop op zondag. Na drie keer verhuisde het initiatief van Stadswandelpark de Warande, naar HAC en Stiphout vooruit. "Het grote voordeel: meer voorzieningen en minder kosten. We zijn hier heel warm ontvangen", vertelt Van Brakel. "Al wisten wel meer mensen de Warande als plek te vinden, daar hopen we dit jaar verandering in te brengen. We doen er zelf alles aan om een goed programma neer te zetten. Zo is het voor wandelaars én toeschouwers een hele fijne beleving om niet meer te vergeten." Meer info:

www.samenloopvoorhoop.nl/helmond

Meer berichten
Shopbox