Louis van de Werff is met vervroegd pensioen gegaan.
Louis van de Werff is met vervroegd pensioen gegaan. (Foto: )

Louis van de Werff na 40 jaar geen leraar meer

Louis van de Werff heeft vrijdag na 40 jaar voor de klas te hebben gestaan, afscheid genomen van het Knippenbergcollege en is met vervroegd pensioen gegaan.

HELMOND - Louis van de Werff werd 9 maart 1978 aangenomen als docent wiskunde ter vervanging. Leerlingen zaten toen in de 'tramrails' en moesten stil zijn en opletten. Voor een jonge hond als Louis van de Werff was dat toen even moeilijk met dertig pubers in de klas, die maar een beetje jonger waren dan hijzelf. Al snel werd de vervangingsbaan een vaste aanstelling. Hij grapte en grolde in de lessen die hij gaf. Er was orde, plezier, relatie en er werd gewerkt. Hij deed van alles: wiskunde, economie, tekenen, informatiekunde, coördinator, fotograaf, illustrator, discjockey en meegaan naar het buitenland met mavo 4. Louis heeft nu nog vrienden van zijn allereerste mentorklas. Na de fusie met het dr.-Knippenbergcollege in 1995 ging alles heel snel. Hij organiseerde alle feesten, ging informatica geven, gaf les aan het Technasium, begeleidde hoogbegaafden, werd ict-coördinator en nog veel meer.

Echter de rode draad in zijn leven was: zonder relatie geen prestatie. Al met al in 40 jaar hebben meer dan 4000 leerlingen bij hem een diploma gehaald.

Meer berichten
Shopbox