Angélique en Tonnie van Deursen. Foto: Karin Höhle-Dikken.
Angélique en Tonnie van Deursen. Foto: Karin Höhle-Dikken. (Foto: Karin Höhle-Dikken)

Nominatie voor Angélique en Tonnie van Deursen

HELMOND - Helmondse Angélique van Deursen en haar man Tonnie van Deursen zijn genomineerd in de 'Hel(d)en van seksueel misbruik Awards' van het netwerk 'Hulpverlening na seksueel misbruik'.Angélique is zeer actief op social media, heeft een goed gelezen blog en schreef het boek 'Het Duivelskind'. Ze volgt een cursus tot ervaringsdeskundige en wil graag lezingen en voorlichting gaan geven. Haar partner Tonnie is al jaren haar steun en toeverlaat, haar rots in de branding.

De Helden Awards zijn in het leven geroepen naar aanleiding van #metoo, om duidelijk te maken dat helen kán. Veel van de aandacht van de media ging, naar aanleiding van #metoo, uit naar de slachtofferverhalen. Nuttig en noodzakelijk dat deze verteld worden, maar als we in het slachtofferverhaal blijven hangen, zal #metoo ons niet verder helpen. Slachtoffers hebben voorbeelden nodig van succesvol geheelde mensen, die bewijzen dat helen kán en dat je als slachtoffer geen levenslang hebt. Er staan 36 heldenverhalen op de website die allemaal als inspiratie kunnen dienen voor als je zelf zo'n verleden hebt.

In het interview met Angélique op de site van de Hel(d)en Awards geeft zij als advies aan mensen die nog aan het begin van hun helingsproces staan: "Praat erover met iemand die je vertrouwt en zoek hulp. En als de hulp niet past, blijf daar dan niet en zoek tot je hulp vindt die wel bij je past. Laat je niets aanpraten, maar volg je eigen gevoel in wat wel en niet bij je past. Zorg ook dat je een goede huisarts hebt, zodat je hier altijd op terug kan vallen en deze samen met je kan zoeken naar hulp."

"Verder zorg goed voor jezelf, sta jezelf je pijn en verdriet toe. Wat mij ook heel erg geholpen heeft, is een veilig plekje in huis te creëren waar ik me terug kan trekken. Ik heb daar ook een knuffel liggen waarmee ik mijn innerlijke kind troost, dat wat dit kind toen niet kreeg, geef ik haar nu: warmte en troost. Hoe zwaar het gevecht ook is, geef niet op er komt echt weer zonneschijn, ook al geloof je daar nu misschien niet in."

De uitreiking van de Awards is op 11 oktober van dit jaar.

Tot maandag 16 juli kan iedereen nog stemmen op zijn of haar favoriete Heldenverhaal via de website: https://hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl/heldengalerij-2/

Meer berichten
Shopbox