De Fiets4daagse viert eten. Foto: Hein van Bakel.
De Fiets4daagse viert eten. Foto: Hein van Bakel. (Foto: Hein van Bakel)

Fietsen en een kijkje nemen bij de boer

Fiets4daagse De Peel die van dinsdag 10 juli tot en met vrijdag 13 juli wordt gehouden,haakt aan bij het themajaar. In het kader van Deurne viert eten, kunnen fietsers op de fiets4daagseroutes met startplaats Deurne bijna dagelijks afstappen bij een boerenbedrijf.

DEURNE - De bedrijven zijn in samenwerking met de ZLTO opengesteld. Op woensdag kun je zeugen en biggetjes bekijken in de zichtstallen bij van Paassen in Deurne. Op donderdag kun je afstappen bij melkveebedrijf Verhoeven in Liessel met koeien en kalveren. Op vrijdag staat het volle grondbedrijf van Raaijmakers in Vlierden op het programma, hier worden planten, bomen en blauwe bessen geteeld. De boeren geven zelf uitleg over hun bedrijven en er is van alles te proeven.

Fotowedstrijd

In het kader van Deurne viert eten, organiseert Fiets4daagse De Peel ook een fotowedstrijd. Deelnemers kunnen onderweg digitale foto's maken en deze bij de organisatie aanleveren. De foto's worden op een beamer gezet. De mooiste foto, die het best in het thema Deurne viert eten past, wordt vrijdag 14 juli beloond met een prijs. Tijdens de fietsdagen zijn er bij de start- en finish diverse vormen van entertainment zoals een dagelijkse loterij, (live)muziek en kinderattracties. Je kunt meedoen met een routequiz en fotoquiz. De deelnemers worden dagelijks binnengepraat door Deurnes eigen troubadour Tonny Wijnands.

Routes vieren eten

In het kader van het themajaar zijn er in Deurne diverse mooie routes te fietsen en te wandelen. De route Peelproeven biedt lekkernijen onderweg en kan op de fiets, maar ook te voet gemaakt worden, de cadeaubon Peelproeven is verkrijgbaar bij de VVV. De fietstocht Proef de smaak van De Peel voert langs acht aanbieders van streekproducten in Deurne. De route is gratis te downloaden via de OJOO app op je smartphone.

Kijk voor informatie over alle evenementen op:

www.deurnevierteten.nl

Meer berichten
Shopbox