Foto:

Brouwhuis stinkt

Gehoord op het Stadskantoor:

Jos: "Hey Antoinette, ik kwam net door Brouwhuis. Man, wat een stank. Niet te harden. Wat ga je daar nu precies aan doen?"

Antoinette: "Ik? We zul je bedoelen."

Jos: "Nou, volgens mij was dat jouw verkiezingsbelofte. En trouwens, ik ben van de economie, haha. Jij van het milieu."

Antoinette: "Ja, zonder al die stemmen uit Brouwhuis waren wij nooit de grootste geworden. Maar eerlijk gezegd, sta ik vrij machteloos. Ik kan niet veel. En ik ben ook nog wijkwethouder daar. Heb je nog tips?"

Jos: "Pappen en nathouden. Doen we bij de VVD al jaren. Zeggen dat je er keihard mee bezig bent, dat je in overleg bent met de directie en de provincie, maar dat het heel ingewikkeld is. En dat je er alles aan zult doen om tot een goede oplossing te komen."

Antoinette: "Ja, en dan? Want die oplossing, die zie ik nog niet."

Jos: "Nee, ik ook niet, haha. Dan kun je alleen maar hopen dat zich dit probleem in de komende jaren vanzelf oplost. Met een nieuwe filter of zo. En dan maar hopen dat je dat weer kunt gebruiken voor de volgende verkiezingen."

Antoinette: "Ik baal er wel van, hoor. En dan die N279. En die bouwplaats bij Plan Heiakker waar steeds meer overlast van komt. Ik heb toch het gevoel dat ik die mensen in de kou laat staan."

Jos: "Ja, in wezen doe je dat ook natuurlijk, haha. Maar ja, dat heet politiek. En je hebt natuurlijk niet beloofd dat je die stank zelf weg zou blazen. Je zou heel erg je best doen. Nou, dat doe je toch?"

Antoinette: "Ja, daar heb je gelijk in. Ik kan ook geen ijzer met handen breken. En och, een beetje stank. Kom laten we even een frietje gaan eten. Waar?"

Jos: "Bij de Visser, haha."

Antoinette: "Nee liever nog niet, over vier jaar, misschien."

Huub

Meer berichten




Shopbox