Kapper Bart al 60 jaar een begrip in Helmond

Bart van Rijt viert het 60-jarig jubileum van zijn kapsalon.
Bart van Rijt viert het 60-jarig jubileum van zijn kapsalon. (Foto: )

Harrie van Rijt begon op zondag 24 juni op de kop af zestig jaar geleden met zijn eigen herenkapsalon in Helmond. Harrie had naast zijn kappersopleiding, 3 jaar als semiprof gevoetbald bij Helmondia (nu Helmond Sport), maar zag toch meer toekomst in een eigen herenkapsalon. Aan de advocaat Botsstraat 72 (nu Sjef van Schaijckstraat), opende Harrie zijn zaak in de voorkamer van zijn ouders.

De kapperszaak verhuisde in 1980 een paar deuren verder naar een nieuw gebouwtje, samen met schoenmaker Theo Bouten. Intussen was Harrie getrouwd en was drie zonen rijker. Zoon Bart wilde ook kapper worden. Op 18-jarige leeftijd was Bart volledig gediplomeerd kapper en een jaar later had hij ook zijn ondernemersdiploma in zijn zak. Na acht jaar ervaring te hebben opgedaan bij de herenkappers, Peer van Liempt en Werner Ulrich in Nuenen, besloot Bart zijn vader te gaan helpen in Helmond. Na enkele jaren samen te hebben gewerkt, stopte Harrie en zette Bart zijn vaders werk voort.

In 2005 verhuisde de kapsalon in verband met de sloop van de wijk naar zijn huidige locatie. Aan de Willem Prinzenstraat 162 in Helmond worden de klanten met plezier en vakmanschap, altijd weer netjes geknipt.

In hopelijk goede gezondheid zal een 75-jarig jubileum voor hem ook nog in het verschiet liggen. In de 60 jaar dat de kapsalon bestaat, is er ontzettend veel veranderd in de kappersbranche.

Voorheen moest je gediplomeerd zijn en je middenstandsdiploma bezitten om een zaak te mogen vestigen, tegenwoordig kan iedereen een kapperszaak beginnen, gediplomeerd of niet.

Op de dag van het 60-jarig bestaan vertrekt Bart voor een welverdiende vakantie. Op vrijdag 13 juli staat hij weer voor iedereen klaar. Bij kapsalon Bart kun je altijd terecht zonder afspraak van dinsdag tot en met zaterdag. Meer informatie is te vinden op:

www.kapsalonbart.nl

Meer berichten
Shopbox