De kers staat centraal in Mierlo

'Kersen'koningin Michelle en hofdames Lieke en Irene.
'Kersen'koningin Michelle en hofdames Lieke en Irene. (Foto: )

MIERLO - In het paviljoen bij de molen in Mierlo wordt twee dagen gefeest in het kader van het Kersenoogstfeest en en is op vrijdag 22 juni de viering van de officiële opening van het Mierlose Centrum.

 Het Kersenoogstfeest begint zaterdag 23 juni rustig, tussen 13.30 en 14.30 start een fietstocht voor het hele gezin met leuke opdrachten. Deelname is gratis. Vanaf 20.00 uur is het Feestpaviljoen geopend voor het echte Kersenoogstfeest van Koningin Michelle. Zij maakt samen met haar hofdames Irene en Lieke die avond haar opwachting met een klein officieel tintje. De muziek deze avond is afkomstig van een van de beste coverbands van Nederland: Blizzert. Daarnaast treden Stef Ekkel en duo de PartyFrieks op. De entree is gratis.

Zondag

Zondag 24 juni start vroeg; om 09.30 uur wordt het 'koninklijke' trio opgehaald vanaf het bordes van het Oude Raadhuis aan de Dorpsstraat. Begeleid door Harmonie Sint Lucia en Gilde Sint Catharine en Sint Barbara gaat het via Kerkstraat, van Mierlostraat, Vesperstraat, Dorpsstraat) naar het Feestpaviljoen. Hier wordt gestart met de Kers-mis. Een speciaal oogst-dankviering met medewerking van het parochieel dames- en mannenkoor, Zanggroep Joko, Het Mierlo's Kinder- en Tienerkoor, De Kersenlanders en Wiljan van Gerven. Voorganger is 'kapelaan' Sjef Jansen. Direct na de mis brengen vendeliers van het gilde Sint Catharina en Sint Barbara een vendelgroet aan zowel het geestelijk- als aan het wereldlijk gezag.

Blaaskapel de Kersenlander bestaat dit jaar 75 jaar en geeft om 12.00 uur een optreden. Zij zijn ook gastheer van blaaskapel de Pompzwengels uit Geffen. Het programma van beide kapellen wordt afgewisseld met optredens van nagenoeg allemaal artiesten uit Mierlo. Trio Vrij Vrolijk, Christian Goossens, Henny Weijmans, Marcel Mulders, WAI en Duo NL.

Op het buitenterrein is er voor alle liefhebbers een speciale Kersenbraderie met kersenproducten en natuurlijk ook Kersepitspugen.

Het programma eindigt rond 17.30 uur

Meer berichten
Shopbox