Ochtendgloren. Foto: Anne Regts.
Ochtendgloren. Foto: Anne Regts. (Foto: Anne Regts)

Zonnewendewandeling op Strabrechtse Heide

HELMOND - IVN Helmond wandelt zondag 17 juni tussen 04.00-06.00 uur over de Strabrechtse Heide. Voor de deelnemers een unieke manier om te ervaren hoe de dag begint en de natuur elke dag weer ontwaakt. de wandeling is onder begeleiding van IVN-gidsen. de wandeling start om 04.00 uur bij 'Picknick Lierop' aan de Starvenweg in Lierop. De tocht is ongeveer 4 kilometer. Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig.

De wandeling is vier dagen voor de langste dag van het jaar, de dag van de zonnewende. Bij aankomst op de heide is het nog nacht; het is er nog stil. Gauw genoeg beginnen de eerste vogels aarzelend te zingen. Het duister maakt plaats voor wat licht in het Oosten. Mist hangt over de heide waar de Schotse Hooglanders nog liggen te slapen. De lucht kleurt rood, het vogelconcert zwelt aan, de dag begint. De wandeling voert de deelnemers langs de oever van het Starven naar de vogelkijkhut aan de rand van het Beuven en zien de watervogels nog slapend op het ven dobberen.

Het IVN Helmond vindt het fijn dat steeds meer mensen zich aansluiten bij de IVN-wandelingen. Heb je ook zin om met een groep de natuur in te gaan? Iedereen is welkom.

Nadere inlichtingen over de wandeling zijn te verkrijgen bij Anne Regts tel.0492-477392 of via e-mail: ivnhelmond@gmail.com.
Kijk voor meer informatie over deze wandeling op de website:

www.ivn.nl/afdeling/helmond

Meer berichten
Shopbox