Wie schrijft een nieuw, hedendaags couplet voor Het Dorp? De wedstrijd is open tot 1 juli. Foto: Nelly van de Rijt.
Wie schrijft een nieuw, hedendaags couplet voor Het Dorp? De wedstrijd is open tot 1 juli. Foto: Nelly van de Rijt. (Foto: Nelly van Rijt)

Schrijf een nieuw couplet voor 'Het Dorp'

DEURNE - Museum de Wieger opent de zomervakantie op zondag 8 juli met het Tuinpad Festival, een programma vol kunst en cultuur. Een van de items in het programma van 14.00 tot 23.00 uur is een couplettenwedstrijd naar het beste nieuwe en hedendaagse couplet voor het lied Het Dorp. Een uitdaging voor ieder koor of singer/songwriter, maar de wedstrijd staat open voor iedereen die mee wil doen. De organisatie van het Tuinpad Festival zorgt voor de muzikale begeleiding bij het zingen van het ingediende couplet.

Het Dorp
Wie kent Het Dorp niet? Het lied dat Friso Wiegersma, die als zoon van Hendrik en Nel Wiegersma opgroeide in De Wieger, schreef over zijn herinneringen aan zijn geboortedorp en aan het tuinpad van zijn vader. Hoe hij als klein kind dacht dat niets ooit zou veranderen. Dat alles voor altijd zou blijven zoals het was. Een fantastisch mooi lied, dat ervaringen van vergankelijkheid en nostalgie beschrijft die herkenbaar zijn voor iedereen. Vandaar de couplettenwedstrijd om iedereen de kans te geven een nieuw couplet voor Het Dorp te maken.

Prijs
Tijdens het Tuinpad Festival voeren de deelnemers aan de couplettenwedstrijd, eventueel begeleid door professionele musici, hun bedachte couplet zelf uit. De Wieger beoordeelt de bijdragen en bepaalt welk couplet wordt toegevoegd aan het lied Het Dorp dat op het Tuinpad Festival 2019 ten gehore wordt gebracht.

Inschrijven
Inschrijven voor de couplettenwedstrijd kan tot zondag 1 juli. De tekst van het couplet kunt u -voorzien van naam, adres en telefoonnummer- sturen naar onderstaand mailadres dat ook open is voor eventuele vragen:

tuinpadfestival@gmail.com

Meer berichten
Shopbox