Het Foodtruckfestival strijkt neer op het festivalterrein van de Drakenbootraces.
Het Foodtruckfestival strijkt neer op het festivalterrein van de Drakenbootraces. (Foto: )

Drakenbootfestival en Foodstock

Foodstock is bekend als hét foodtruckfestival waarbij tientallen foodtrucks de basis vormen van dit openlucht restaurant. Na een eerste editie in de Warande in 2016 keert Foodstock in 2018 voor de tweede maal terug, dit keer in hartje Helmond in samenwerking met het Drakenbootfestival met muziek, optredens en heerlijk eten.

HELMOND - De Drakenbootraces worden opgeluisterd met diverse muziekoptredens op het festivalterrein. Zaterdagmiddag spelen jazz en dixieland orkest de 'Efkes Anders Jasskapel' en de hofkapel van De Spurriezeiers uit Stiphout op het parcours van de Drakenbootraces.
Zondagmiddag brengt de Salsa groep de Brandeleros uit Brandevoort de stemming erin met hun spetterende optreden en treedt ook de Satu Feestkapel uit Breda op. Tussen 13.00-15.00 uur speelt Efkes Anders weer.
In het Boathouse treedt zaterdag en zondag tussen 17.30-22.00 uur John van der Heijden op van Amazing Piano, als de sfeermaker met zijn gezellige kroegmuziek.

Drakenbootloterij
Mede door de opbrengst van het Drakenbootfestival kan Rotaryclub Helmond Regio een aantal goede doelen steunen voor de jeugd in Helmond en omgeving. Ook dit jaar een Drakenbootloterij om de opbrengst voor de goede doelen extra te verhogen. Dit jaar met een badeendjesfestival. ijdens het Drakenbootfestival kunnen kinderen meedoen met het hengelspel, waar ze badeendjes kunnen hengelen. Voor 5 euro mogen de kinderen 5x hengelen en krijgen de ouders/begeleiders een lot van de Drakenbootloterij. Trekking van de loterij is zondag 3 juni, vóór de finale van de Drakenbootraces door de 2 captains van de finalisten.

Spelletjesparcours
Kinderen kunnen zaterdag en zondag vanaf 12 uur gratis meedoen met een spelletjesparcours en bij een volle stempelkaart een cadeautje grabbelen. Voor de jeugdige bezoekers is ook een interactief springkussen aanwezig.

Gratis toegang

Tijdens het Drakenbootfestival is het terrein gratis toegankelijk en uiteraard voor alle leeftijden. Vanaf vrijdag 1 juni 16.00 uur is het Foodstockterrein geopend; de Drakenbootraces gaan op zaterdag en op zondag van start om 11.00 uur.
Het festivalterrein is gratis toegankelijk en uiteraard voor alle leeftijden. Bezoek de website voor meer informatie over programma en wedstrijdschema's:

www.drakenbootfestivalhelmond.nl

www.festival-foodstock.nl/helmond-1-2-3-juni

Meer berichten
Shopbox