Foto:

Beiaardfestival Alle Klokken Luiden

Asten is komende zondag het toneel van het beiaardfestival der Lage Landen met bijzondere uitvoeringen en muzikale combinaties van klassieke muziekinstrumenten en reizende beiaarden. Het festival duurt van 12.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

In en om het museum gaan 7 beiaardiers samen met de bezoekers Alle Klokken Luiden. Hiervoor zijn maar liefst 3 bijzondere mobiele beiaarden naar Museum Klok & Peel getransporteerd. De beiaard 'Bell Moods' van Boudewijn Zwart, bekend van onder meer de Amsterdamse Grachtenconcerten, de beiaard van Frank Steijns die met het Johann Strauss-orkest van André Rieu al meerdere malen de afstand van de aardbol heeft afgelegd, en de 'Bronzen Piano' van Anna Maria Reverté en Koen van Assche.

Met harmonie St.-Cecilia, het Astens Mannenkoor en accordeonist Otine van Erp is Asten goed vertegenwoordigd. Zij spelen samen met de eveneens Astense beiaardier Rosemarie Seuntiëns. Maar er zijn meer musici die hun opwachting maken. Zoals onder andere het Flanders Harp Quaertet en Dina Verheyden (sopraan), die tevens leiding geeft aan het handbellenkoor Akabella van de Beiaardschool Jef Denyn uit Mechelen. Verder staan zondag 27 mei workshops en muziektheater op het programma.

Klok & Peel zorgt dat kinderen tijdens deze dag ook volop aan hun trekken komen. De kinderen en (groot)ouders wachten zelfs enkele verrassingen in de nieuwe museumafdeling Peel aan Zee.

Het festival Alle Klokken Luiden én het museum zijn zondag 27 mei gratis toegankelijk dankzij de medewerking van de Gemeente Asten en het bedrijfsleven. Museum Klok & Peel is gevestigd aan de Ostaderstraat 23 in Asten. Kijk voor het complete programma van 12.00 tot 17.00 uur: museumklokenpeel.nl

Meer berichten
Shopbox