Foto: Idor van Duppen

Dutch Techology Week in de regio

Wil je proberen met succes uit een escape room van het Ministerie van Defensie te ontsnappen? Of je je geluk beproeven bij robotwedstrijden? Wil je eens proberen om zelf textielpatronen te ontwerpen? Dit en nog veel meer is mogelijk tijdens de Dutch Technology Week (DTW) in de regio Helmond-De Peel, van 4 tot en met 9 juni. De DTW komt voort uit de Brainportregio. Sinds 5 jaar bestaat de Hotspot Hightech Helmond-De Peel en biedt zo ook in de regio de mogelijkheid te ontdekken wat voor mooie innovaties er zijn op technologisch gebied.

HELMOND-DE PEEL - Manon Pijnenburg is in het dagelijks leven mede-eigenaar en HR manager bij AAE The Art of Mechatronics in Helmond. Daarnaast is zij voorzitter van de Stichting Hightech Helmond-De Peel. Zij vertelt dat er veel technologische bedrijven zijn in de regio, vooral in het midden- en kleinbedrijf. Om gezamenlijk toch een inkijk te bieden aan het publiek bestaat sinds vijf jaar Hotspot Hightech Helmond-de Peel en dit jaar is zelfs een stichting in het leven geroepen. Inmiddels zijn ruim 50 bedrijven en onderwijsinstellingen in de regio actief binnen de stichting en laten zij jong en oud beleven wat er allemaal gaande is op technologisch gebied. Het concept richt zich met name op kinderen. Manon Pijnenburg: "Je kunt niet jong genoeg beginnen als het erom gaat kinderen enthousiast te maken voor techniek."

De DTW heeft in de afgelopen jaren veel impact gehad in de regio en het evenement is flink gegroeid, maar de stichting wil graag het hele jaar de focus op techniek plaatsen, zeker in het onderwijs. Op dit moment ligt de nadruk op de Hotspot tijdens de DTW. Voor de ontdekkingsroute op zaterdag 9 juni staan in Helmond de deuren open bij VDL Industrial Module aan de Brandevoortsedreef en op de Automotive Campus. Bezoekers kunnen overigens met een elektrische bus op en neer rijden tussen beide locaties. Op de Campus is te zien hoe een elektrische motor eruitziet. Dat niet alleen: bezoekers kunnen ook kennismaken met auto's op zonne-energie en zelfs mierenzuur. Bij VDL kun je onder andere proberen om te basketballen tegen een machine en via een puzzel een F16 veilig laten landen.

Kinderen van groep 7 en 8 kunnen in aanloop naar de Hotspot meedoen aan de wedstrijd 'Bedrijf in een doosje.' Door middel van knippen, plakken en kleuren zo de binnenkant van een doosje omtoveren tot een hightech bedrijf. De mooiste doos wint een prijs.
De speciale website geeft alle informatie over de DTW en de ontdekkingsroute: doorklikken naar Hotspot Hightech Helmond-De Peel.

www.dutchtechnologyweek.com

 

Meer berichten
Shopbox