De mannen van slagerij Hagelaar met de hapjespan.
De mannen van slagerij Hagelaar met de hapjespan. (Foto: )

Verrassing voor bijzondere klanten

Slagerij Hagelaar viert de Dag van de Slager op donderdag 24 mei dit keer op een bijzondere manier. Een van hun vaste klanten, een initiatief voor kleinschalig wonen voor dementerenden, willen ze verrassen met een barbecue en een hapjespan. "Om ze te bedanken en om voor een leuk dagje voor deze mensen te zorgen."

HELMOND - Gaby Lenssen en Mart Bankers mochten vorig jaar het 100-jarige bestaan van Slagerij Hagelaar vieren. Het tweetal is de laatste 15 jaar eigenaar van de bekende slagerij in het hart van Helmond. "We zijn met het personeel een dagje weggeweest, naar een Inspiration Point, dat was niet alleen leuk maar ook leerzaam. En daarnaast hebben we een aantal leuke acties gehouden. Het is een bijzonder jaar, maar je gaat natuurlijk ook gewoon door met de zaak. Elk jaar opnieuw probeer je het zo goed mogelijk voor je klanten te doen." En ook dit jaar staat er weer wat leuks op het programma. "Tijdens de Dag van de Slager proberen we altijd iets te doen", vertelt Mart. Gaby: "Zo hebben we vorig jaar een kijkje in de keuken gegeven. Bezoekers konden echt zien hoe het er bij ons achter in de slagerij aan toe gaat. Voor ons een mooie gelegenheid om te laten zien hoe we werken." Mart vult aan: "Ambachtelijk is een modern woord, maar ik durf wel te zeggen dat wij écht ambachtelijk werken. Zo hebben wij een rookoven zonder alle technische hoogstandjes die je tegenwoordig hebt." Maar, benadrukt Gaby, dat ambachtelijke imago houdt niet in dat slagerij Hagelaar niet met zijn tijd mee gaat. "Natuurlijk houden we de trends bij. We proberen te balanceren tussen het vertrouwde aanbod en nieuwe dingen."

Dit jaar houden ze in hun slagerij aan de Beelsstraat een proeverij. Maar daar blijft het niet bij. "In de Wolfstraat zit een initiatief voor kleinschalig wonen voor dementerende ouderen en die is ook in Brandevoort gevestigd. Wij zijn de vaste leverancier en leveren aangepaste, kleinere, lapjes vlees. Het leek ons leuk om juist deze mensen te verrassen." Voor het initiatief aan de Wolfstraat verzorgt de slagerij een barbecue. In Brandevoort, waar men niet de beschikking heeft over een tuin, is gekozen voor een hapjespan met voorgegaarde hapjes, salades en meer. Het lekkers kan dan onder de afzuigkap warm gemaakt worden. "Vervolgens kunnen de bewoners er samen met hun begeleiders van genieten."

Dag van de slager

De Dag van de Slager wordt dit jaar van 24 tot 26 mei gehouden. Het thema van de is 'jong geleerd, oud gedaan'. Hiermee de doelstelling van initiatiefnemer Sovvb onder de aandacht worden gebracht: jonge mensen enthousiast maken voor het slagersvak.

Meer berichten
Shopbox