Bertus Borgers & The Young Retro's. Foto: Jasper Schoonhoven.
Bertus Borgers & The Young Retro's. Foto: Jasper Schoonhoven. (Foto: Jasper Schoonhoven)

Dave Vermeulen & Voltage bij Pinksterpop

Bij Lokaal42 op de Markt in Helmond vindt zondag 20 mei voor de 7e maal in successie het jaarlijkse Pinksterpop plaats.

HELMOND - Het gratis toegankelijke festival start om 14.00 en heeft een breed aanbod in muziek. In totaal zullen 4 bands het podium betreden.
Fuente del Ritmo trapt om 15.00 uur. De 9-koppige band startte in september 2017 met als doel de muziek van Carlos Santana levend te houden.

Als tweede zal Voltage uit Helmond het podium betreden. Dave Vermeulen en zijn mannen spelen good old fashioned rock en deze is het een echte thuiswedstrijd. In september 2017 verscheen hun tweede album. Vette bluesrock is nog altijd het basisingrediënt. "Alles wat we willen zeggen, wat we meemaken én hebben meegemaakt staat op onze nieuwe plaat", aldus frontman Dave Vermeulen. "Songs over hoe we vrienden zijn geworden, verlies van dierbaren, de late en lange ritten terug naar Brabant na optredens en andere persoonlijke verhalen. En natuurlijk een gezonde dosis rock & roll."

Daarna is het tijd voor Bertus Borgers & The Young Retro's. Het repertoire van Bertus Borgers & The Young Retro's is een reprospectief van de muziek die Bertus sinds 1968 op het podium heeft gespeeld. The Young Retro's zijn, zoals de naam al aangeeft, een handvol jonge snaken die een hedendaagse interpretatie geven aan dit repertoire. Nummers van Dirty Underwear uit de sixties, de underground van Mr. Albert Show, de klassiekers van Sweetd'Buster en wat daarna kwam, alles komt voorbij in een show die bewijst dat traditie in de rockmuziek een hedendaags gezicht kan hebben.

De Amy Winehouse tribute band sluit Pinksterpop af. Amy Winehouse verliet haar fans te vroeg. 10 professionele muzikanten bogen dit verdriet om tot een positieve creatie. De Amy Winehouse tribute band brengt de hits tot leven, tot het grote plezier van een groot feest- en muziekliefhebbend publiek.

Meer berichten
Shopbox