Lizette Coolen van Kloffie & Co moet op zoek naar een nieuw onderdak voor de stichting. Foto: Harrie van der Sanden.
Lizette Coolen van Kloffie & Co moet op zoek naar een nieuw onderdak voor de stichting. Foto: Harrie van der Sanden. (Foto: Harrie van der Sanden)

Kloffie & Co zoekt nieuw onderdak

Met de verkoop van het achterste gedeelte van de voormalige Johannesschool in Mierlo, is de toekomst van Stichting Kloffie & Co onzeker geworden.

MIERLO - Al bijna 5 jaar is Kloffie & Co hét initiatief om kinderkleding voor iedereen mogelijk te maken. In totaal zo'n 450 gezinnen maken of hebben gebruik gemaakt van het ruilsysteem. Het systeem werkt eenvoudig: voor een vast bedrag per jaar, kun je onbeperkt kinderkleding ruilen. Het unieke is dat je voor de kledingstukken niet ook nog eens geld betaalt. Daarmee is de (financiële) drempel bijzonder laag om deel te nemen. Kloffie & Co heeft mede daardoor veel gezinnen in het ledenbestand die net buiten de schuldhulpverlening vallen en hiermee dus toch de kinderen van 'nieuwe' kleding kunnen voorzien. Er zijn ook leden die het vooral uit duurzaamheidsoogmerk doen, het is immers zonde én milieubelastend om steeds maar nieuwe kleding te moeten kopen.

Dakloos

Kloffie & Co begon 5 jaar geleden aan de Brugstraat in Mierlo. Door herontwikkeling moesten zij hier weer weg en verhuisde de stichting in januari vorig jaar naar 2 lokalen in de voormalige Johannesschool. Lizette Coolen: "Een super plek waarvan we gehoopt hadden dat we er nog even zouden mogen blijven zitten, maar helaas. Ook deze plek krijgt nu een nieuwe bestemming en we moeten opnieuw verhuizen. De gemeente heeft aangegeven geen alternatieve plek voor ons te hebben en dat we het subsidietraject in moeten." In de zoektocht naar een alternatieve locatie en vooral een manier om dat te bekostigen lopen ze echter tegen het probleem aan dat het merendeel van hun leden niet uit de gemeente Geldrop-Mierlo komt. Daarnaast is het vinden van een ruimte van 150m2 in één van de multifunctionele welzijnsaccomodaties die de gemeente rijk is een hele moeilijke opgave, vooral ook omdat de kleding niet (makkelijk) verplaatsbaar is. Daarvoor zijn de kledingaantallen simpelweg te groot én het logistieke systeem erachter te complex om alles steeds op te bergen. Een commercieel pand lijkt financieel onhaalbaar. "We willen natuurlijk kijken wat onze mogelijkheden zijn om toch door te kunnen gaan, echter is dat afhankelijk van de termijn dat we hier weg moeten. Onder het mom #stoppenisgeenoptie zijn alle tips, locaties, bijdrages, lege panden, meer dan welkom."

Heb je een goed idee of kun je op wat voor manier dan ook je steentje bijdragen aan onze toekomst, bel dan naar Lizette Coolen (06-12509279) of mail naar info@kloffieco.nl. Wil je meer weten over wie we zijn en wat we doen, kijk dan op www.kloffieco.nl of volg ons op facebook.

Meer berichten
Shopbox