Waldemar Torenstra komt ook naar Het Speelhuis. Foto: Mark Engelen.
Waldemar Torenstra komt ook naar Het Speelhuis. Foto: Mark Engelen. (Foto: Mark Engelen)

Van spitzen tot showponies

Het Speelhuis presenteert een nieuw, feestelijk theaterseizoen met lef. In een verbouwd theater biedt Het Speelhuis een avontuurlijk programma voor een breed publiek.

HELMOND - Het Speelhuis opent seizoen 2018/2019 met een toost op een prachtig verbouwd theater. Met een nieuw pand, nieuwe huisstijl en spiksplinternieuw programma is het theater klaar voor een nieuwe fase.

De transformatie van Het Speelhuis zorgt voor nieuwe mogelijkheden. Binnen de opzet van het gebouw vindt het theater voor iedere artiest de juiste plek en een passend formaat. Jochem Otten, directeur van Het Speelhuis is trots op de nieuwe Pleinzaal die ruimte biedt voor zo'n 150-175 toeschouwers. "De glazen schuifpui is flexibel. Rits die open, dan vormt de zaal een podium voor het hele plein. Kunnen we letterlijk buitenspelen tijdens festivals en evenementen! Maar ook voor een zondagmiddagconcert of een poppentheatervoorstelling voor de allerkleinsten is deze zaal ideaal. Helmond verdient dit." De nieuwe Spelerij is een klein zaaltje dat jong talent, luistermuziek, akoestische concerten, debuut-voorstellingen en beginnend cabaret een podium biedt. In de theaterzaal lijkt weinig veranderd, maar niets is minder waar. "Er is technisch veel geïnvesteerd. Artiesten zijn enthousiast over de faciliteiten backstage, het podium, de geluidskwaliteit, de zaal, de entree". Hans Sibbel (Lebbis) over het nieuwe theater: "Als je binnenkomt proef je gewoon een andere sfeer. Als je elke avond in een zaal staat die er zo'n beetje hetzelfde uitziet, met rode pluche stoelen, dan is het heerlijk om ergens te staan met een eigen sfeer. Dat geeft je toch een andere vibe. Dit ziet er werkelijk waar fantastisch uit."

Op het podium komen publiekstrekkers als Javier Guzman, Arjen Lubach, Alex Klaasen en Ellen ten Damme naast jonge theatermakers zoals Firma Mes, George en Eran, Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar, Marjolijn van Heemstra en Like Minds. Bijzonder jeugdtheater wordt afgewisseld met lokale sterren die schitteren in de Helmondse musical 'De Uitvinders van het Trainingspak'.

Marloes Hakvoort, programmeur van Het Speelhuis, heeft extra kleur, avontuur en lef in de programmering voor seizoen 18/19 gelegd. "Urban dans is happening en gelukkig is het ook weer gelukt om Russisch klassiek ballet, The Sleeping Beauty, naar Helmond te halen." Het Speelhuis biedt meer zoals familievoorstellingen, inspirerende sprekers, de hits van theaterfestivals Oerol en De Parade en zet dit naast getalenteerde jonge makers en onderzoekende gezelschappen.

Zaterdag 19 mei om 11.00 uur start de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen.

Meer berichten