Brabant is dit jaar de Europese Regio van de Gastronomie. Meer reden dan ooit om lekker op te scheppen. Neem daarom maar eens een uitgebreide kijk op de website www.brabantcelebratesfood.com. traditie en gastvrijheid. FOTO: VisitBrabant.
Brabant is dit jaar de Europese Regio van de Gastronomie. Meer reden dan ooit om lekker op te scheppen. Neem daarom maar eens een uitgebreide kijk op de website www.brabantcelebratesfood.com. traditie en gastvrijheid. FOTO: VisitBrabant. (Foto: VisitBrabant)

Gastvrij gastronomisch genieten

Brabant is dit jaar Europese Regio van de Gastronomie. Meer reden dan ooit om lekker op te scheppen. Brabant staat bekend om haar rijke gastronomische traditie en gastvrijheid. Niet zo gek dus dat juist onze provincie zich in 2018 European Region of Gastronomy mag noemen, samen met het Ierse Galway.

DEN BOSCH - Brabant is dit jaar de lekkerste bestemming voor mensen die van het goede leven houden en graag historische plekken en hippe steden met cultuur en natuur combineren. Brabant is open. Voor levensgenieters, Bourgondiërs, lekkerbekken, smulpapen en zoetemonden.

Krijg de smaak te pakken

Brabant heeft de smaak te pakken en viert dat met zowel een inspirerend food innovatieprogramma als een zinnenprikkelend publieksprogramma voor Brabanders en bezoekers. Het borrelt en bruist het hele jaar door met veelzijdige foodevenementen en spannende foodbelevingen onder de noemer Brabant Celebrates Food. Culinaire tradities, duurzaamheid, streekgerechten en eten op de meest bijzondere locaties.

Voor elk wat wils

Dit voorjaar staan de streekproducten extra in het zonnetje. Een goede reden juist dan een uitje te plannen. Topchefs koken met het beste uit de eigen streek, in Bergen op Zoom start het ansjovisseizoen, Land van Cuijk viert 'Een goei leven' met routes en arrangementen en in Hart van Brabant start een pop-up fietsroute langs streekproducten en de Robèrts bakkerij met een speciale Moederdagactie. Liefhebbers van 'het witte goud' kunnen lunchen of dineren in de verschillende pop-up restaurants op het land. En om te ervaren dat Brabantse wijnen zich hebben ontwikkeld van curiositeit tot kwaliteit, hef je het glas tussen de knoestige druivenranken op het land van menig Brabantse wijnboer.

Geniet & Win

Deel jouw lekkerste en onvergetelijkste genietmoment met #brabantcelebratesfood op Instagram en maak kans op heerlijke food belevingen.

Meer berichten