Johan Goossens trekt volle zalen met praten over seks

HELMOND - Johan Goossens komt woensdag 9 mei naar Het Speelhuis met zijn voorstelling VLAM. Samen met pianist Eelco Menkveld gaat hij het deze avond voornamelijk over seks hebben, en de schaamte die daarbij komt kijken.
Omdat er rondom het onderwerp seks nogal wat taboes hangen, deed Goossens zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Daarna volgden een paar voorzichtige avonden in Amsterdam, waar de reacties zo unaniem lovend waren dat hij niet meer terug kon. "Seks is een lastig onderwerp, waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik wel proberen. Persoonlijk en kwetsbaar. Over seks en over schaamte. Over man- vrouw verhoudingen. Over homo's en hetero's en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over de liefde", aldus Johan zelf.

In 2013 werd hij genomineerd voor de Neerlands Hoop voor de meest veelbelovende cabaretier. Sindsdien bewijst hij met zijn programma's dat de jury dit goed had gezien. Wanneer hij gedurende zijn voorstelling in een witte Zeeman onderbroek op het podium verschijnt ontstaat er geen moment van ongemakkelijkheid. Johan Goossens weet exact de juiste toon aan te slaan: een mooie mengeling van schaamteloosheid en ironie.

De voorstelling op 9 mei begint om 20.15 uur. Meer info en kaarten:

www.theaterspeelhuis.nl

Meer berichten