Lidwien speelt samen met de Fancy Fiddlers onder andere in het Concertgebouw. Foto: www.fancyfiddlers.nl.
Lidwien speelt samen met de Fancy Fiddlers onder andere in het Concertgebouw. Foto: www.fancyfiddlers.nl. (Foto: Fancyfiddlers.nl)

Lidwien Kuijper treedt op in Concertgebouw

HELMOND - Lidwien Kuijper zit in VT1A op het Jan van Brabant College in Helmond, maar is op zaterdag altijd te vinden in Amsterdam. Daar repeteert ze met het strijkersensemble Fancy Fiddlers. Daarmee treedt ze regelmatig op, onder andere in het Concertgebouw in Amsterdam. "Ik speel al acht jaar cello," vertelt Lidwien, "en sinds een jaar zit ik bij de Fancy Fiddlers. Dat is een strijkersensemble voor violen en cello's. Ik vind het heel leuk om samen met anderen muziek te maken, maar solo spelen met pianobegeleiding is ook leuk. De afwisseling is heel fijn." Het ensemble is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 19 jaar oud. De begeleiding is in handen van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. "De meesten vertrekken als ze klaar zijn met de middelbare school," vertelt Lidwien, "dus als ze ongeveer 18 zijn." Zelf zit ze pas in de brugklas, dus ze kan nog een tijdje vooruit bij de Fiddlers.
De cello koos ze uit als haar instrument toen ze pas vijf jaar oud was. De docent die ze toen had, Frank Spronk, geeft haar nog elke week les. Hij was ook degene die haar voordroeg bij de Fancy Fiddlers. Lidwien oefent elke dag minimaal een uur. Daarnaast heeft ze één keer per week les in het Kunstkwartier en op zaterdag stapt ze alleen of met een collega-muzikant op de trein om vervolgens een groot deel van de ochtend te repeteren met het ensemble. "Het is een geweldige kans om bij de Fancy Fiddlers te zitten," vertelt Lidwien. "Afgelopen zomervakantie ben ik mee geweest naar Ftan, een stad in Zwitserland. Zeker geen vakantie, maar juist een hele drukke werkweek. We gingen alleen met de leden van de Fancy Fiddlers, dus mijn ouders waren er bij. Ik heb superveel geleerd die week. " Meer informatie:
www.fancyfiddlers.nl

Meer berichten