Foto: Pixabay

Dodenherdenking

De Dodenherdenking in Helmond op donderdag 4 mei vindt plaats bij het bevrijdingsmonument in het Hortensiapark.

Het programma begint om 19.30 uur als kinderen in de St. Jozefsgedachteniskapel waxinelichtjes aansteken. Tien minuten later begint de samenkomst bij het bevrijdingsmonument. Om 19.45 uur opent de ceremoniemeester de avond waarna het koor Vivace het lied 'Herinnering aan Holland' zingt.

Burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel houdt om 19.50 uur haar toespraak gevolgd door het Taptoe-signaal door trompettist Frank van den Heuvel. Om 20.00 uur volgt twee minuten stilte. Hierna zingt Vivace, Grant us Thy Peace', zingt en volgt de krans- en bloemlegging door de burgemeester en locoburgemeester (namens het college van burgemeester en wethouders), vertegenwoordiging namens de gemeenteraad en de raadsgriffier, vertegenwoordiging Stichting Veteranen Brabant Zuidoost, publiek. Tot slot worden door de aanwezige jongeren bloemen bij het monument neergelegd.

Dirk van de Rijdt en Josua Sprengers van het Carolus Borromeus College dragen om 20.12 uur, gedichten voor.

Tot slot zingt Vivace het Wilhelmus en vindt tegelijkertijd het Vendelgebed door het St. Catharinagilde plaats. Het einde van de samenkomst is om 20.20 uur.


Meer info: www.helmond.nl

Meer berichten