Suppen op het kanaal bij de Cacaofabriek.
Suppen op het kanaal bij de Cacaofabriek. (Foto: Romy van der Sande)

Jibb kartrekker sporten in vakantie

Jibb Helmond organiseert al jaren in de schoolvakanties sportieve activiteiten. Ook komende meivakantie kunnen Helmondse kinderen tegen een kleine bijdrage weer aan tal van activiteiten meedoen. Van waterskiën tot bubble-voetbal en judo.

HELMOND - Anke Collart van Stichting Jibb vertelt: "We vinden het belangrijk dat sportverenigingen tijdens de vakanties de mogelijkheid krijgen om zich te presenteren aan de jeugd. Deze verenigingen houden er vaak nieuwe leden aan over. Ons doel is om kinderen te laten zien wat voor een variëteit aan sporten er binnen de gemeentegrenzen is én ze in beweging zetten natuurlijk. Het is ook heel fijn voor kinderen die nog niet zo goed weten wat ze qua sport willen, ze kunnen eens wat uitproberen."

De vakantie-activiteiten van Jibb zijn al jaren een succes. Honderden kinderen weten de weg ernaar inmiddels te vinden. "We zien ook dat steeds meer kinderen uit groep 1 en 2 ons weten te vinden, heel leuk." Zo kunnen de kleintjes een speurtocht doen, meedoen aan het bospektakel of aan klimgym doen.

Ook deze vakantie zijn er weer een aantal succesnummers, zoals waterskiën en wipe-out (bij de Kempervennen). "We proberen altijd iets verrassends, iets ludieks toe te voegen aan het programma," vertelt Anke. Voor deze activiteit wordt wel wat meer gevraagd dan de gebruikelijke 2 euro. "De kosten zijn hoger voor zulke activiteiten", legt Anke uit. Jibb heeft er bewust voor gekozen om een entreeprijs te vragen. "Omdat we willen laten zien dat er een prijskaartje aan sporten hangt. Bij een sportclub betaal je ook contributie. Maar als mensen hierdoor in problemen komen, kunnen ze altijd een beroep doen op Stichting Leergeld."

Veel animo

Jibb is blij dat er veel animo is. "In de meivakantie is dat vaak wat minder, omdat er dan al veel te doen is, zoals Koningsdag. Ook is het vaak mooi weer en gaan kinderen buitenspelen, in de herfstvakantie is dat anders." Ook de sportweek in de zomervakantie (sportolympiade) is een succesnummer. "Dit jaar doen we dat alleen aan het begin van de zomervakantie en niet zoals voorheen de eerste én laatste week."

Jibb merkt dat niet alleen de kinderen blij zijn met de activiteiten. "De verenigingen merken ook dat er echt leden uit voortkomen en daarom is er steeds meer animo om mee te doen. Het is echt gaan leven, goed om te zien. Zo zetten we samen sport, bewegen en gezondheid op de kaart. Heel belangrijk voor deze jonge doelgroep." Meer informatie:

https://jibbhelmond.nl/

Meer berichten