Speeltuin Helmond West en Speeltuin Leonardus zijn helemaal klaar voor het nieuwe speelseizoen.
Speeltuin Helmond West en Speeltuin Leonardus zijn helemaal klaar voor het nieuwe speelseizoen. (Foto: Romy van der Sande)

Het speelseizoen is weer begonnen

De grootste speeltuinen in Helmond, Speeltuin Helmond West en Speeltuin Leonardus zijn er klaar voor. Het voorjaar is daar, tijd om weer lekker buiten te spelen. En beide speeltuinen waren afgelopen jaar in beweging: ze kregen een nieuw paviljoen.

HELMOND - Speeltuin Helmond West opende op 11 maart de deuren, drie weken eerder dan vorig jaar. En ook Speeltuin Leonardus gooide in het vroege, helaas ook frisse, voorjaar de deuren open. Nu de temperaturen langzaam lijken te stijgen, is het speelseizoen echt geopend.

Vorig jaar werd er flink gewerkt in Speeltuin Helmond West, waardoor deze speelgelegenheid nu een stuk groter is. Het verloren stuk speeltuin bij de aanleg van de Goorloopzone, is terug, aan de achterzijde van de speeltuin. Ook kon vorig jaar het nieuwe, duurzame en multifunctionele, paviljoen geopend worden. Inwoner IVN nam onlangs het nieuwe trefpunt in gebruik. "Ook hebben we dit jaar een aantal nieuwe speeltoestellen, waaronder een airtrampoline. Een soort springkussen", vertelt Hans van Bussel van de speeltuin. "En we gaan dit jaar nog meer inzoomen op een gezonde kantine en leggen het roken, vanwege wetgeving, verder aan banden. De speeltuin is weer helemaal aangepakt en we zijn klaar voor weer een mooi speelseizoen."

Zo denkt ook Hans Smits van Speeltuin Leonardus erover. Ook deze speeltuin kreeg een vernieuwd, multifunctioneel paviljoen. In dat paviljoen wordt dit jaar volop gezond gegeten en gekookt. "We gaan voor het label 'gezonde kantine'. Daarnaast houden we regelmatig gezonde lunches en geven we kookworkshops. Zo laten we zien dat gezond koken niet duur of moeilijk is."

Ook deze speeltuin krijgt nieuwe speeltoestellen, vijf om precies te zijn. "Sommige van onze toestellen zijn al 20 en soms zelfs 30 jaar oud en wel aan vervanging toe. Ik hoop dat we de komende jaren onze toestellen een voor een kunnen vervangen, maar daar moet dan wel geld voor zijn. We willen onze entreeprijs niet verhogen, want we vinden het juist zo belangrijk dat álle kinderen hier kunnen spelen."
De twee speeltuinen draaien op vrijwilligers. En het vinden van die vrijwilligers valt niet altijd mee, vertelt Smits: "We zijn op zoek naar versterking. We willen ook in de avond open gaan, maar dan moeten er wel genoeg mensen zijn." Van Bussel haakt in: "Ons nieuwe paviljoen was meteen een doorslaand succes en het aantal bezoekers nam dan ook toe. Fijn, maar daardoor hebben we ook meer vrijwilligers nodig." De twee heren kunnen het vrijwilligerswerk bij een speeltuin in ieder geval aanbevelen. "Je geeft kinderen een hele fijne tijd."

Meer berichten