Dierenbescherming zoekt dier-sociaal medewerkers

De dier-sociaal medewerker schiet te hulp bij de verzorging van huisdieren. Foto: Freeimages.com.
De dier-sociaal medewerker schiet te hulp bij de verzorging van huisdieren. Foto: Freeimages.com. (Foto: Freeimages.com)

De Dierenbescherming is op zoek naar mensen voor de vrijwillige functie van 'dier-sociaal medewerker', een nieuwe functie waarmee de Dierenbescherming particuliere huisdierbezitters te hulp schiet bij de zorg voor hun huisdieren.

REGIO - Hulpvragen komen vaak bij de Dierenbescherming binnen via sociale hulpverleners. Zij kunnen in probleemsituaties een beroep doen op de Dierenbescherming en een dier-sociaal medewerker wanneer het dierenwelzijn in huis in het geding is. De hulpvragen staan namelijk zelden op zichzelf. Vaak gaat er een sociaal of maatschappelijk probleem achter schuil, zoals het verlies van een dierbare, een echtscheiding of schulden. Met op tijd signaleren en eventueel ingrijpen in situaties waar dierenwelzijn in het gedrang dreigt te raken, kan dierenleed worden voorkomen en de situatie voor zowel dier als mens verbeteren. Het werk van een dier-sociaal medewerker is dan ook zeker geen solo-activiteit, er wordt altijd integraal samengewerkt met andere hulpverleningsinstanties. Met de nieuwe functie wil de Dierenbescherming intensiever aan preventie kunnen doen om zo verstoord dierenwelzijn eerder te signaleren en te voorkomen. De organisatie zoekt tientallen mensen om een landelijk netwerk van dier-sociaal medewerkers op te zetten.

Interesse?

Geschikte kandidaten beschikken over een ondernemende en sociale instelling en begeleiden graag dieren en hulpvragers om tot verbeteringen te komen. De vacaturetekst staat op: www.dierenbescherming.nl/vacatures. Voor meer informatie, bel met de coördinator preventie Rosa Schiferli: 06-46276229.

Meer berichten