Foto: PR Kom in de Kas

Kom in de kas

Someren - De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op zondag 8 april kunnen bezoekers kennismaken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In Someren nemen vijf bedrijven deel: Wijnen Perkplanten & Zorgtuinderij; Decoratietakken Knoops; JGS B.V. produceert miljoenen paprika's; Beerepoot B.V. kweekt champignons en bij Boomkwekerij B & B Nagel zijn de beste blauwe bessenstruiken te vinden net als rododendrons en andere sierheesters. Een hele grote diversiteit aan bedrijven.

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bezoekers bij JGS B.V. paprika-smoothies proeven en bloempotjes versieren bij Wijnen Perkplanten & Zorgtuinderij. Bij enkele bedrijven staat een springkussen en er is ook dit keer een kleurwedstrijd en een prijsvraag uitgeschreven. Hoofdprijs van de prijsvraag is vier kaartjes voor Klein Costa Rica! Kinderen kunnen bovendien meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden. De toegang tot de bedrijven die meedoen aan Kom in de Kas is gratis.

Praktische informatie

De openingstijden zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de bedrijven, volg de aangegeven route naar de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Bezoekers met een invalidenparkeerkaart kunnen tot aan de bedrijven rijden. Kom in de Kas is gratis toegankelijk. Meer informatie:

www.komindekas.nl

www.komindekassomeren.nl

Meer berichten