De Jumper is de komende week ook te vinden op de Voorjaarskermis Helmond
De Jumper is de komende week ook te vinden op de Voorjaarskermis Helmond

10 dagen zwaaien en zwieren

De Helmondse voorjaarskermis wordt gehouden van vrijdag 30 maart tot en met zondag 8 april. Er staan zo'n 50 attracties op en rond de Markt, het Ameideplein en gedeeltelijk op de Watermolenwal. De kermis duurt elke dag tot 24.00 uur. In verband met de kermis zijn een aantal (verkeers)maatregelen genomen.

HELMOND - In verband met de kermis zijn een aantal wegen afgesloten; tot en met 11 april 18.00 uur zijn het einde van de Noord Koninginnewal, Ameidewal en gedeelte van Watermolenwal afgesloten voor het verkeer. De City parkeergarage is bereikbaar via de Torenstraat en Watermolenweg. Bewoners van de afgesloten wegen kunnen hun huis tijdens de kermisdagen beperkt met de auto bereiken voor laden en lossen van bijvoorbeeld boodschappen.

Parkeren

Op de parkeerplaatsen en -terreinen op straat gelden de normale betaaltijden. Op parkeerterrein Ameidewal kan tijdens de kermis niet worden geparkeerd. De bewaakte parkeergarages Doorneind en City zijn tijdens de kermisdagen extra lang open, net als de bewaakte fietsenstallingen Doorneind en Speelhuisplein. Voor parkeergarage Boscotondo en de fietsenstalling Kasteel Traverse (Parkweg) gelden de normale openingstijden. In alle parkeergarages en fietsenstallingen gelden de normale tarieven. Bij de ingangen van de gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen staan de openingstijden tijdens de kermis aangegeven.

Weekmarkten

De markt van 28 maart en 4 april verhuizen naar de Noord Koninginnewal. De markt van 31 maart en 7 april wordt verplaatst naar de Noord Koninginnewal, Watermolenwal en Kerkstraat. Er geldt dan ter plaatse een parkeerverbod van 03.00-19.00 uur.

Vuurwerk

Op vrijdag 6 april wordt om 22.00 uur een groot vuurwerk afgeschoten vanaf het Havenpark.

Golden Ticket

Wegens succes zal de Golden Ticket actie ook met de voorjaarskermis worden gehouden. Elke dag wordt bij één attractie de Golden Ticket verstopt. Om dit ticket te kunnen vinden wordt per uur een aanwijzing via Facebook gegeven. Deze aanwijzing heeft betrekking op de desbetreffende attractie. Maximaal zullen per dag 3 aanwijzingen worden gegeven. De persoon die de Golden Ticket vindt krijgt als prijs een dagje gratis kermis vieren.

Programma

Het hele programma van de Voorjaarskermis is te vinden op:

www.helmondkermis.nl

Meer berichten