Catharina Kuhl zoekt sponsoren ten bate van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Foto: Idor van Duppen.
Catharina Kuhl zoekt sponsoren ten bate van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Foto: Idor van Duppen. (Foto: Idor van Duppen)

Catharina Kuhl overwint kanker

Op je veertiende de diagnose botkanker krijgen is geen kleinigheid. Er komt van alles op jou en je familie af. Het overkwam Catharina Kuhl (30) uit Deurne. Mede dankzij de VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker - www.vokk.nl) heeft zij zich er doorheen geslagen en kan zij samen met haar familie de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien. Daarom is Catharina nu ook druk op zoek naar sponsoren voor de fietstocht die in augustus voor de VOKK wordt gehouden.

DEURNE - Catharina Kuhl zat in 2002 op het Alfrink College in Deurne toen bij haar botkanker met uitzaaiingen naar de longen werd geconstateerd. Ze was pas 14. De chemokuren sloegen niet aan en een beenamputatie bleek onvermijdelijk. Daarna heeft ze nog vier chemokuren gehad in verband met de uitzaaiingen en in 2007 is ze genezen verklaard.

Ze vertelt haar verhaal eigenlijk vrij nuchter: "Als ik erop terugkijk, is het denk ik vooral voor mijn familie een heftige tijd geweest. Als ik naar de directe gevolgen kijk, dan komt eigenlijk alleen in me op dat ik twee jaar heb moeten doen over één jaar op school en dat ik niet meer aan atletiek kon doen. Het overkomt je en is natuurlijk helemaal niet niet leuk, zeker de behandeling niet. Het was lastig dat ik opnieuw moest leren lopen en fietsen, en door de behandeling ben ik erg snel moe."

Toch heeft Catharina Kuhl haar leven weer opgepakt. Ze woont met haar man in Deurne en heeft twee zoontjes. De jongste is 10 weken oud. Na het Alfrink College heeft ze een juridische MBO-studie gevolgd, gewerkt, en ook de HBO-studie voltooid. Inmiddels werkt ze bij zorgverzekeraar VGZ in Eindhoven.

Ze heeft samen met haar zus erg veel steun gehad aan het werk van de VOKK. Catharina: "Ze organiseren kampen, mentorprogramma's en begeleiden kinderen die onder behandeling zijn. Nu er onder naam Ketting van Ballonnen (www.kettingvanballonnen.nl) een grote sponsorfietstocht wordt gehouden, wil ik eigenlijk maar één ding, en dat is zoveel mogelijk sponsoren binnenhalen voor deze vereniging. De teller staat nu op ongeveer 7.500 euro en ik wil er alles aan doen om mee te helpen het totaalstreefbedrag van 65.000 euro te bereiken."

Er is nog wat tijd, want de tocht staat pas van 11 tot en met 17 augustus op het programma en start vanaf het Prinses Maximacentrum voor kinderoncologie in Utrecht. Iedere deelnemer heeft een eigen webpagina waar mensen die geld willen doneren voor de sponsortocht terecht kunnen. Catharina Kuhl roept echt iedereen op naar de site te gaan en haar te steunen:

www.samensteunjesterker.nl/project/sponsor-catharina-kuhl.

Meer berichten