Foto: Onbekend

'Spraakmakend' voor mensen met dementie

De expositie GUM, een tentoonstelling over en met gummen, plaats in De Cacaofabriek Expo van 25 maart tot en met 13 mei. Tijdens deze periode worden er onder de naam 'Spraakmakend' speciale rondleidingen aangeboden voor mensen met dementie en hun naasten. Deze rondleidingen vinden plaats op dinsdagochtend en zaterdagmiddag.

De rondleidingen bieden de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen zonder terug te hoeven vallen op het kortetermijngeheugen en geven toegang tot het delen van persoonlijke ervaringen. Op een interactieve manier naar kunst kijken biedt mensen die te maken hebben met dementie de mogelijkheid om zich te uiten en een dialoog aan te gaan met hun omgeving. De expositie staat in het teken van de tentoonstelling GUM, een verzameling gummen van Paul Dirks, die zich verdiepte in De Gum.

Een ervaren gastvrouw begeleidt de rondleiding. Er wordt een veilige en inspirerende omgeving gecreëerd waarin lotgenoten met elkaar in contact kunnen komen. Tijdens de rondleiding wordt een focus gelegd op het positieve, creatieve en inspirerende, in plaats van op de ziekte.

Aanmelden

De rondleidingen worden gegeven op dinsdagochtend 3 april, 17, 24 april en 1 mei van 10.00 uur tot 11.30 uur. Op zaterdagmiddag 31 maart, 7, 14 en 28 april en 12 mei is de rondleiding tussen 14.00-15.30 uur. Omdat het van verschillende factoren afhangt of een rondleiding door kan gaan, worden bezoekers verzocht om zich van tevoren op te geven door een mailtje te sturen naar juliennetullemans@cacaofabriek.nl met daarin de datum die de voorkeur heeft. De kosten voor de rondleiding, inclusief koffie of thee zijn 5 euro per persoon.

Tijdens de GUM-expositie vinden er in De Cacaofabriek verschillende evenementen plaats die te maken hebben met het thema. Meer info: www.cacaofabriek.nl/gum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden