9Nep)trouwen op zondag 15 april is inclusief bruidsjurken in diverse maten, sluiers, tiara's, handschoenen en jacquets, hoge hoeden en veel meer. Foto: Peter Francis.
9Nep)trouwen op zondag 15 april is inclusief bruidsjurken in diverse maten, sluiers, tiara's, handschoenen en jacquets, hoge hoeden en veel meer. Foto: Peter Francis. (Foto: Peter Francis)

(Nep)trouwen voor 1 dag, met alles erop en eraan

Altijd al willen trouwen in Kasteel Helmond maar nergens aan vastzitten? Dat kan bij Museum Helmond. Op zondag 15 april tussen 12.00 uur en 17.00 uur kan iedereen die dat wil (nep) trouwen met alles erop en eraan.

De ceremonie wordt voltrokken in de oudste en mooiste zaal van het kasteel, met persoonlijke speech. Het huwelijk is dan niet officieel, de liefde is echt. Of het nu twee bruiden zijn, een papa en zijn 'prinsessendochter', twee gommen, een moeder en zoon: iedereen in elke combi is welkom.

Eerst krijgt het bruidspaar een gesprek, om tijdens de ceremonie een zo persoonlijk mogelijke speech te kunnen houden. Daarna wordt een leuke trouwoutfit uitgekozen. Als de muziek klinkt loopt het bruidspaar de trouwzaal binnen en voltrekt de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand het huwelijk. Aan het einde van de ceremonie wordt er geproost en ontvangt het bruidspaar een leuke herinnering en een trouwcertificaat. Ook is er aansluitend de mogelijkheid om een foto te maken in de ridderzaal.

Ook (nep)trouwen? Stuur dan een mail naar Rosie Lelivelt, r.lelivelt@helmond.nl. Vermeld in de mail naam, leeftijd en de reden van de (nep) bruiloft. De kosten zijn € 12,50 per bruidspaar, dit is inclusief een toegangskaart voor Museum Helmond. De duur van de bruiloft is 1 uur. (Nep)trouwen kan alleen op reservering. De ceremonie is inclusief: bruidsjurken in diverse maten, sluiers, tiara's, handschoenen en jacquets, hoge hoeden en stropdassen voor hem, een persoonlijke speech, een muziekje, twee trouwarmbanden, twee drankjes om mee te proosten en het certificaat. De trouwfoto maak je met een eigen camera.

Trouwen voor 1 dag is mede mogelijk gemaakt door het Rabobank Coöperatiefonds. Deze activiteit is in het kader van de trouwtentoonstelling over bijna een eeuw trouwen in Kasteel Helmond.

Meer berichten