Schoolschrijver Marlies Slegers begint op Westwijzer

Op vijftig basisscholen, waarvan vier in Helmond, gaan kinderboekenschrijvers een half schooljaar aan de slag met kinderen om de kwaliteit van lezen en schrijven duurzaam te verbeteren. De Schoolschrijver bereikt in deze 8e editie meer dan 10.000 kinderen. Ook ouders en leerkrachten worden actief betrokken.

helmond - De Schoolschrijver zet de allerbeste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk te maken. 70 procent van de kinderen verlaat het basisonderwijs met onvoldoende schrijfvaardigheid. Dat moet en kán anders. De aanpak van De Schoolschrijver heeft resultaat: 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen vooruitgaan in leesplezier, schrijven, taalontwikkeling, creativiteit en/of zelfvertrouwen.
Schoolschrijver Marlies Slegers is kinderboekenauteur, maar schrijft ook in opdracht voor onder andere educatieve uitgeverijen. Marlies over haar motivatie: "Ik woonde als kind in een buitenland waar weinig mogelijkheden waren om buiten te spelen, te sporten of televisie te kijken. De bibliotheek werd mijn habitat,ik verslond boeken. Lezen, dat is reizen in je hoofd, avonturen beleven, empathie kweken. Boeken geven een inkijk in andere werelden, andere culturen. Als Schoolschrijver wil ik de liefde voor lezen en schrijven overbrengen op kinderen."

Marlies Slegers gaat een half jaar lang op basisschool Westwijzer voorlezen uit fantastische kinderboeken. Zij leert de kinderen gedichten en verhalen schrijven, speelt met taal, ontmoet vaders en moeders en geeft de leerkrachten les op de Schoolschrijver Academie. Hiervoor wordt ook gebruik gemaakt van de Bibliotheek.

Het feit dat het gelukt is om 4 schoolschrijvers naar Helmond te halen, is een prestatie om echt trots op te zijn! Dit is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Helmond.

Alle schoolschrijvers maken gebruik van de Bibliotheek op School, en komen allemaal voor bibliotheekbezoek naar de bieb toe met een aantal klassen. Arend van Dam heeft zijn halfjaar in het teken staan van ridders en brengt ook een bezoek aan het kasteel in Helmond. In april wordt in Theater het Speelhuis de kindervoorstelling 'Lang geleden…', naar het succesvolle boek van Arend van Dam, gespeeld.

Meer berichten