Mgr. Gerard de Korte.
Mgr. Gerard de Korte.

Lezing 'De toekomst van de Oecumene'

ASTEN – Monseigneur Gerard de Korte, bisschop van 's Hertogenbosch, is maandag 5 februari te gast in Museum Klok & Peel in Asten. De bisschop is daar de laatste inleider van de lezingencyclus Geloof & Ongeloof die het museum deze winter verzorgt in samenwerking met de erfgoedverenigingen van Deurne-Asten-Someren en het RHCe. Aanleiding voor deze serie is de mijlpaal 500 jaar Reformatie.
Mgr. de Korte blikt in het kader van de verhoudingen tussen protestant en katholiek terug op de oecumenische beweging van de afgelopen honderd jaar. Vervolgens schetst hij de actuele stand van zaken om tenslotte aandacht te besteden aan verschillende thema's voor de oecumenische dialoog van de toekomst.
Mgr. dr. Gerard de Korte is sinds 2016 bisschop van 's-Hertogenbosch. Eerder was hij hulpbisschop in Utrecht (2001-2008) en bisschop in Groningen - Leeuwarden (2008-2016). In 2015 werd hij verkozen tot Theoloog des Vaderlands. De Korte studeerde eerst geschiedenis, daarna theologie. In 1994 behaalde hij zijn doctorstitel met het proefschrift 'Pastoraat van de verzoening'. De bisschop is een verklaard voorstander van de oecumene en wordt allerwegen gezien als iemand die mensen weet te verbinden.
De lezing begint om 19.30 uur in Museum Klok & Peel. Naast de mensen die de hele cyclus bijwonen is er nog plaats voor belangstellenden. Entree bedraagt 8 euro en kan contant worden voldaan aan de kassa.

Meer berichten