Debutant Rob Bouwman wint als 'Robke de Taxichauffeur' het Keiebijters Kletstoernooi 2018. Foto: Harrie van der Sanden.
Debutant Rob Bouwman wint als 'Robke de Taxichauffeur' het Keiebijters Kletstoernooi 2018. Foto: Harrie van der Sanden. (Foto: Harrie van der Sanden)

Debutant Rob Bouwman wint

Na tien jaar staat de 'Zilveren Narrenkap' weer in Helmond; debutant Rob Bouwman wint als 'Robke de Taxichauffeur' het Keiebijters Kletstoernooi 2018. Het was een sterke finale met verder Rob Scheepers (Helmond), Boy Jansen (Budel) en Peter van der Maas (Hilvarenbeek).

HELMOND - Rob Bouwman wist de jury zodanig te overtuigen dat hij zich Opperkletsmajoor 2018 mag noemen. De ton was nieuw voor hem, maar als onderdeel van amusementsgroep 'Hers en Dwers' was het Keiebijterspodium hem niet vreemd. Bij de Goeie To(o)n won hij een wildcard voor het Keiebijters Kletstoernooi en daar wist hij zich te plaatsen voor de Grand Finale. Dat is al een prestatie op zich. De twintig jaar ervaring op het podium zorgde ervoor, dat hij niet gespannen was, toen 'Jan den Bok' en de 'Opperceremoniemeester' hem kwamen halen om naar de ton te brengen. Bij het horen van zijn naam aan het einde van de avond kon hij het haast niet geloven. "Dit kan niet, heel onwerkelijk." Ook de andere kletsers kregen veel bijval van het publiek en de Hofkapel 'De Klinkers'. Rob Scheepers stond voor de 8e keer in de finale en dit keer als 'Theo van de Thuiszorg'. Helaas kon hij het ook deze keer niet verzilveren. Voor Boy Jansen was het de 1e keer, dat hij in de finale stond. Als 'Herman den Blijker' had hij ten opzichte van de voorronde nieuwe ijzersterke grappen in zijn buut verwerkt. Hij was favoriet, maar de jury koos uiteindelijk niet voor hem. Peter van der Maas stond voor de 2e keer in de finale en sloot de avond sterk af als 'De Mister'.

Meer berichten