Van Grijs naar Groen is een moestuinenproject voor mensen uit Helmond.
Van Grijs naar Groen is een moestuinenproject voor mensen uit Helmond.

Moestuinenproject ’Van Grijs naar Groen’

Helmond - Van Grijs naar Groen is een moestuinenproject voor mensen uit Helmond die in een gedeelte van hun voor- of achtertuin groente willen verbouwen. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij zelf ook meehelpen in de tuin. Ze wonen zeven cursusbijeenkomsten bij om meer te leren over het inrichten en werken in een moestuin. Het merendeel van deelnemers betreft mensen die minder financiële mogelijkheden hebben.

LEVgroep helpt de deelnemers hun tuinen klaar te maken tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet op 9 maart. Deelnemers krijgen begeleiding, scholing (met excursies) én de plantjes en zaden. Ook mensen die geen tuin hebben, kunnen meedoen. Zij krijgen een plantenbak van een vierkante meter.

Het project ’van Grijs naar Groen’ brengt ontwikkelingen bij elkaar, namelijk het terugdringen van armoede (moestuinieren maakt mensen met minder financiële mogelijkheden selfsupporting op een gezonde wijze), het verminderen van sociaal isolement en versterken van sociale samenhang (deelnemers worden met elkaar in verbinding gebracht door scholing, door uitwisselingen van ervaring en producten). Tevens levert dit project een bijdrage aan een duurzame samenleving doordat we met elkaar werken aan het ' vergroenen' van de stad.

Voor aanmelden of informatie: Erna van Happen van LEV-groep, tel. 06-48604499 of erna.vanhappen@levgroep.nl.

Meer berichten