Voor Project Tijdloos werden zeven portretten gemaakt van mensen met beginnende dementie n het beroep dat ze uitoefenden en het beroep waar ze eigenlijk van droomden.Foto: Monique Raaijmakers en Mieke Kootkar
Voor Project Tijdloos werden zeven portretten gemaakt van mensen met beginnende dementie n het beroep dat ze uitoefenden en het beroep waar ze eigenlijk van droomden.Foto: Monique Raaijmakers en Mieke Kootkar (Foto: Monique Raaijmakers en Mieke Kootkar)

Overzichtstentoonstelling 'Tijdloos' in Cacaofabriek

In de Cacaofabriek is donderdag 18 januari een overzichtstentoonstelling van het Project Tijdloos geopend.

Tijdloos wil de beeldvorming over mensen met dementie positief beïnvloeden en daarmee een bijdrage leveren aan het doorbreken van het helaas nog steeds bestaande taboe rondom dementie. Daarnaast wil Tijdloos de bestaande informatievoorziening rondom dementie zichtbaarder maken. Ook wil Tijdloos door middel van kwalitatieve kunstuiting(en) een positieve bijdrage leveren in de levenskwaliteit van mensen met dementie. En tenslotte wil Tijdloos een brug slaan tussen het veld van de culturele sector en de organisaties en instellingen die bezig zijn met dementie en daarmee een duurzame, blijvende samenwerking tot stand brengen.

Dit werd gedaan door het maken van foto's van mensen met beginnende dementie in het beroep dat ze uitoefenden en het beroep waar ze eigenlijk van droomden. Deze foto's werden geheel belangeloos gemaakt door fotografen van Fotoclub Helmond. Elk model werd in een andere setting gefotografeerd, passende bij hun (droom)beroep.
In totaal werden zeven personen met beginnende dementie op de foto gezet. Naast de foto's werd door verschillende Helmondse schrijvers een geschreven portret gemaakt. De verhalen en foto's werden op verschillende plekken in Helmond tentoongesteld, gedurende 2017.

Meer informatie over project Tijdloos is te vinden op Facebook:

www.facebook.com/TijdloosHelmond/

Meer berichten