Vlnr: Peter de Bruin (directievoorzitter Rabobank Helmond), René Coolen (voorzitter Lambertus Concerten), Elly Blanksma (burgemeester Helmond) en Jeroen van der Heijden (secretaris Lambertus Concerten).
Vlnr: Peter de Bruin (directievoorzitter Rabobank Helmond), René Coolen (voorzitter Lambertus Concerten), Elly Blanksma (burgemeester Helmond) en Jeroen van der Heijden (secretaris Lambertus Concerten). (Foto: Cofoto, Mario Coolen)

Lambertus Concerten: Helmonder van het Jaar

De Lambertus Concerten zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Helmond uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar. De bloggers Healthy Sisters gingen met de publieksprijs naar huis. René Coolen van de concerten kan zijn geluk niet op. 'Een fantastische bekroning!'

HELMOND - "Ik had het helemaal niet verwacht!", zegt Coolen daags na de uitreiking. Hij zit nog een beetje 'op een wolk'. "Ik heb zo veel berichtjes via social media gekregen, écht niet te geloven. Het leeft enorm! Toen op het podium iedereen geïnterviewd werd, behalve ik, begon ik wel te vermoeden dat we wel eens de winnaar konden zijn."

Het is een bekroning na 10 jaar keihard werken. "Ik heb me er met hart en ziel voor ingezet", vertelt de Helmonder. Met de Lambertus Concerten wordt klassieke muziek op de kaart gezet. De titel komt in een bijzonder jaar, want de concerten pakken in 2018 flink uit met een bijzonder jubileumprogramma. Waarbij de samenwerking opgezocht wordt met partners uit de stad en ook educatie op het programma staat. "Zo geven we conservatoriumstudenten een podium en hebben we een educatief programma voor basisscholen."

"We hebben ons dit jaar ten doel gesteld: de bezoekersaantallen moeten echt hoger. Het is wat dat betreft ook een beetje erop of eronder. Dan is zo'n titel natuurlijk geweldig. Alle PR die daarbij komt kijken, dat doet ons heel veel goed! Ik hoorde tijdens de uitreiking ook weer van veel mensen dat ze concerten niet kennen, dat ze naar Eindhoven gaan. Ik wist al lang dat er nog een hele vijver met potentiële bezoekers voor ons was, maar ik wist niet hoe ik die mensen kon bereiken. Ik denk dat we nu een heel mooi podium hebben. De PR is voor ons misschien wel het allergrootste cadeau."
De winnaar van de titel ontvangt een geldbedrag van 4.000 euro. "Dat komt dit jaar goed van pas, want we hebben een forse begroting vanwege de programmering tijdens ons jubileumjaar. En het valt zeker niet altijd mee om fondsen te vinden voor culturele initiatieven", vertelt Coolen.

Publieksprijs

De Helmonse bloggers Healthy Sisters ontvingen de publieksprijs. De twee Marokkaanse dames zetten een gezonde levensstijl op de kaart, met hun blogs en video's. Ook zij ontvangen 1.000 euro. De derde genomineerde was Blikkie, de voorleesbus, die in heel Helmond te vinden is en waar vrijwilligers voorlezen voor de jeugd. Ook zij kregen 1.000 euro toegekend.

Het eerste Lambertus Concert is op zondag 28 januari. Meer informatie en programmering:

www.lambertus                 concerten.com

Meer berichten