Toon van den Eijnden is de nieuwe Mierlose Mens. Foto: Jos Lenssen.
Toon van den Eijnden is de nieuwe Mierlose Mens. Foto: Jos Lenssen. (Foto: Jos Lenssen)

Toon van den Eijnden is 'Mierlose Mens 2018'

'Een supervrijwilliger en iemand die voor iedereen klaar staat, zo is Toon van den Eijnden het best te omschrijven', zo kon men afleiden uit de woorden van de heer Berry Link, burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo vrijdag 5 januari jongstleden tijdens de inleiding en aankondiging van de nieuwe 'Mierlose Mens'. Een eretitel, voor de 31ste keer toegekend aan een Mierlonaar die zich zéér verdienstelijk heeft gemaakt op vrijwilligersgebied voor of binnen Mierlo.

De toekenning van de eretitel heeft Toon van den Eijnden te danken aan de enorme staat van dienst qua vrijwilligerswerkzaamheden binnen verenigingen en organisaties zoals De Kersepit, KPJ en de Stichting Mierlose Dorpszeskamp. Maar ook voor verenigingen en organisaties als het plaatselijke IVN, Pitpop, Mierlose Dorpsquiz en de jaarlijkse oogst/dankfeest van de ZLTO heeft hij zich vele jaren zeer verdienstelijk gemaakt. De opsomming door burgemeester Link, van ruim 30 jaar aan vrijwilligerswerkzaamheden onderstreepten de meer dan terechte keuze van de Stichting Mierlose Mens om Toon van den Eijnden te eren met Mierloos mooiste en belangrijkste eretitel. Voor één keer stonden tijdens de eerste vrijdag van het nieuwe jaar alle schijnwerpers gericht op de veelzijdig vrijwilliger. Toon van den Eijnden, getrouwd met Thea en samen de trotse ouders van een zoon Arjan en dochter Rianne én grootouders van twee prachtige kleinkinderen Mika en Luca.

Met terechte trots en bijzonder verrast mocht de Mierlose vrijwilliger na zijn bekendmaking uit handen van mevrouw Marianne van der Zwan, de Mierlose Mens 2017, onder andere het speciale beeldje in ontvangst nemen dat hoort bij de specifieke Mierlose onderscheiding 'de Mierlose Mens'. Aansluitend mocht hij ontelbare felicitaties en complimenten in ontvangst nemen en vertolkte hij de rest van de avond onbewust de absolute hoofdrol.

Meer berichten