Rutger van Lieshout en Teun Senders hebben hun eigen radioprogramma bij Omroep Helmond.
Rutger van Lieshout en Teun Senders hebben hun eigen radioprogramma bij Omroep Helmond.

Teun en Rutger: de jongste radio-dj's

Giel Beelen, Domien Verschuuren, Gerard Ekdom, Mattie Valk, Nederland heeft meer dan genoeg bekende radio-dj's. Helmond heeft er sinds 1 december 2017 een nieuw duo bij: Teun en Rutger. Ze zitten nog gewoon op de middelbare school, maar maken nu al elke vrijdag tussen 17.00 en 18.00 uur hun eigen radioprogramma bij Omroep Helmond.

HELMOND - Rutger en Teun zijn allebei 13 jaar oud en zitten in havo-2, maar allebei op een andere school. Rutger van Lieshout zit op het Commanderij College in Gemert en Teun Senders op het Jan van Brabant College vestiging Molenstraat. "Ik ken Rutger van Kidsradio," vertelt Teun, "een programma op Radio Kontakt. Dat is de lokale radiozender van Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. Daar was ik ook een tijd actief voor de televisiezender Kontakt TV, waar ik veel nieuwsberichten heb bewerkt. Wij hebben allebei al veel radio-ervaring." Dat is niet de enige media-ervaring die Teun heeft, zo is hij presentator bij JvB TV, de online tv-zender van het Jan van Brabant College, hij vlogt en houdt een blog bij. Zijn eerste radio-ervaring deed hij thuis op. "Ik heb ooit wat speakers opgehangen. Boven had ik daar dan een mengpaneeltje en een microfoontje op aangesloten. Ik ging dan elke ochtend en elk weekend een radioprogramma maken voor mijn familie, Dat noemde ik de Huisradio."

Na een paar jaar bij Kontakt besloten ze de overstap te maken naar een andere omroep. "Wij stelden voor om bij Omroep Helmond een radioprogramma te maken dat leuk is voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De programmaleider en de voorzitter van Omroep Helmond waren erg enthousiast over onze ideeën." De jongens zijn heel blij dat ze op hun leeftijd al een kans hebben gekregen om een programma te maken bij Omroep Helmond. "Nergens anders op Omroep Helmond Radio vind je een programma dat gepresenteerd wordt door kinderen," zegt Teun. "Ook proberen we jongeren aan te spreken met leuke weetjes, nieuwe muziek en natuurlijk de rubriek Het KidsNieuws. Daarnaast hebben wij ook rubrieken als Muziek Authentiek en De Helmondse Zin van de Dag, waarmee we heel Helmond hopen aan te spreken." De werknemers van Omroep Helmond begeleiden de jongens achter de schermen zodat ze de fijne kneepjes van het vak nog beter onder de knie kunnen krijgen. In de week vóór de uitzending zijn de jongens al bezig met het kiezen van onderwerpen. "Een uur voor de uitzending, fietsen Rutger en ik samen naar de studio. Vervolgens hebben we nog genoeg tijd om de uitzending door te spreken en weten we al helemaal wanneer wij welk onderwerp behandelen in de uitzending."

Meer berichten