De winnares 'dance and trance' van de Nederlandse DJ Kampioenschappen Cynthia Laclé toont haar trofee. Rechts van haar staat haar partner François Rodriguez
De winnares 'dance and trance' van de Nederlandse DJ Kampioenschappen Cynthia Laclé toont haar trofee. Rechts van haar staat haar partner François Rodriguez (Foto: Idor van Duppen)

Eerste prijs voor Cynthia Laclé

Vorig jaar deed Cynthia Laclé voor de eerste keer mee aan de Nederlandse DJ Kampioenschappen; dit jaar ging ze met de eerste prijs naar huis. Zij was al een jaar of vijf een regelmatige bezoeker van dance-evenementen en raakte gefascineerd door muziek. Ze volgde een cursus, en wat als een hobby begon raakt nu in een stroomversnelling.

SOMEREN - Samen met echtgenoot François Rodriguez runt ze een waterskibaan in Sevenum. Ze draaide voor vrienden en bekenden en besloot uit interesse vorig jaar in te schrijven voor de Nederlandse DJ Kampioenschappen in Landgraaf, die ze in het toonaangevende tijdschrift DJ-Mag zag staan. Dit jaar pakte ze als eerste vrouw de beker 'dance and trance' en is ze van plan om contacten te gaan leggen met bureaus en te gaan draaien op evenementen.

Cynthia Laclé vertelt dat de voorbereiding alles is voor een optreden: "Voorbereiding is toch 90 procent van het werk; je wilt gewoon iets goeds neerzetten en er voor zorgen dat alles tot in de details klopt." Haar echtgenoot benadrukt dat het kampioenschap echt een hele serieuze aangelegenheid is: "Een vakjury met onder andere producers en radio dj's beoordeelt de kandidaten op onderdelen als beats, toonhoogte, performance. Het moet helemaal kloppen, anders is het gewoon niet goed genoeg." Voor Cynthia is de overwinning op het kampioenschap wel een mooie ervaring. In eerste instantie was het gewoon een kwestie van iets uitproberen, maar ze geeft wel aan dat het draaien voor een jury toch weer iets heel anders is dan voor publiek.

Cynthia Laclé en François Rodriguez komen eigenlijk uit Eindhoven en zijn ongeveer een jaar geleden in Someren terechtgekomen, waar ze zich goed thuis voelen. Thuis heeft Cynthia op de bovenverdieping een kleine studio waar ze haar optredens voorbereidt. Op de waterskibaan, waar ze af en toe ook draait, zijn ze inmiddels in contact gekomen met mensen die hen verder kunnen helpen. Ze hebben nu contact met dj Garry, die een prachtige studio onder zijn huis heeft, en met een platenlabel. "Het uitbrengen van platen is vooral van belang voor de naamsbekendheid", zegt Francois, "en daar gaat het nu om." Cynthia Laclé wil graag meer gaan draaien op evenementen en het wordt dus belangrijk dat de juiste mensen haar werk horen. Daarnaast draaien dj's de platen op de radio zodat het publiek er kennis mee kan maken. In Someren is vorige week een glazen kooi geplaatst op het Wilhelminaplein waar dj's drie dagen full-time muziek draaien voor het goede doel. Cynthia's overwinning kwam precies op tijd want op zaterdag heeft de organisatie de Nederlands kampioen kunnen presenteren.

Meer berichten