Chaos Club is één van de geprogrammeerde bands die vrijdag 22 december optreedt in Muziekcafé Helmond.
Chaos Club is één van de geprogrammeerde bands die vrijdag 22 december optreedt in Muziekcafé Helmond.

Speciale dag Muziekcafé Helmond

Vrijdag 22 december staat Muziekcafe Helmond helemaal in het teken van Seriuos Request. Deze dag is georganiseerd samen met Stichting Cultuur in Helmond. Alle inkomsten, de gehele drankopbrengst, veilingomzet en alle fooien en giften gaan naar het Rode Kruis. Daarvoor is de hulp in geroepen van bands, vrijwilligers, ondernemers en niet in de minste plaats, de bezoekers van die dag.

Om een zo hoog mogelijke omzet te behalen is de hele dag livemuziek te horen van bekende en minder bekende, voornamelijk regionale, bands. Bands hebben steeds 20 tot 30 minuten om te pieken, dan wordt er gedurende 10 minuten omgebouwd voor de volgende band. De line up is nog onder voorbehoud want enkele bijzondere namen van bands worden pas op de dag zelf bekend gemaakt. Er is nog ruimte in het speelschema voor bands die ook willen bijdragen aan dit nobele doel, vooral op de middag. Bands kunnen mailen naar info@rogosic.com.

Tussen de optredens worden allerlei leuke zaken geveild, beschikbaar gesteld door (horeca)ondernemers en winkeliers uit het centrum. Ook kunnen bezoekers tegen betaling een draai aan het 'rad van fortuin' geven en daarmee leuke gesponsorde prijzen winnen. Tenslotte staan er diverse fooipotten verspreid in Muziekcafé waarvan de inhoud eveneens toegevoegd wordt aan Serious Request.

Het doel is om zoveel mogelijk geld te kunnen overhandigen aan Serious Request op zaterdag 23 december bij het Glazen Huis in Apeldoorn. Met de opbrengst van Serious Request 2017 helpt het Rode Kruis, om vermiste kinderen op te sporen, contact te herstellen en families te herenigen. Rode Kruis-teams ondersteunen wereldwijd bij het registreren van vermiste familieleden. Hulpverleners gaan hierna actief op zoek. Wat het Rode Kruis met geld kan doen is te vinden op de website: www.rodekruis.nl/

Het evenement begint om 15.00 uur en duurt tot 03.00 uur. Eventueel kan het evenement al eerder beginnen, volg daarom de laatste ontwikkelingen op de facebookpagina van het evenement of op de website van Muziekcafé.

Op dit moment staan de volgende bands geprogrammeerd: No Fake Acoustic; Dani Rogosic; Ragepyre; One Revolution Band; Bold; Free Your MInd; Sweet 'n Sour; David Bowie Tribute; Kopstoot; Dada's Troost; Smegmatics; Vernon; Chaos Club. Neem voor de actuele stand van zaken een kijkje op de website en Facebook.

www.facebook.com/events/867683460074793/

www.muziekcafehelmond

Meer berichten