De Helmondse talenten, van links naar rechts: Tijn, Mirthe, Luc, Floortje, Lindi en Tim.
De Helmondse talenten, van links naar rechts: Tijn, Mirthe, Luc, Floortje, Lindi en Tim. (Foto: Romy van der Sande)

Helmonds talent in familiemusical

Na het succes van 'Rakkertje de Musical' heeft Stichting Theater in Leven weer de handen ineengeslagen met theaterschool Music All Around. De cast van 'De Leeuw, de Heks en de Kleerkast' is vol spanning aan het aftellen. Van 9 tot en met 24 december spelen ze in diverse theaters in de regio. Ze hebben ruim een jaar gerepeteerd aan deze musical die het verhaal vertelt van een viertal kinderen uit Engeland dat in het magische Narnia verzeilt raakt. De zes Helmondse castleden stellen zich in deze mini-serie aan je voor. Deze week de eerste drie talenten

Luc Stappers (13 jaar) vertolkt de rol van Edmund Pevensie, één van de hoofdrollen in de show. "Ik ben al langer actief bij Music All Around, ik speelde ook in de musical Rakkertje", vertelt hij. "Ik vind het geweldig dat je bij musical toneel kunt combineren met zingen en dansen. Ik ben dol op optreden." Luc hoopt dat veel mensen komen kijken. "We hebben er enorm veel tijd en energie in gestoken. Je krijgt er zeker geen spijt van!" En hoewel er wat 'showkriebels' zijn, heeft hij er vooral heel veel zin in: "Zeker weten volgend jaar weer!"

Het broertje van Luc, Tim Stappers (10) kruip tin de huid van een dwerg, een konijn, een schildknaap én een kind: "Mijn oudere broer zit ook op musicalles. Ik ging een keertje mee en vond het meteen te gek. Ik vind het leuk om te bewegen en actief bezig te zijn", vertelt hij. "Na een drukke week kan ik me op vrijdagmiddag en -avond lekker uitleven. Dan vergeet ik helemaal dat het een drukke week is geweest." Het verhaal heeft hem zeker gegrepen: "Als je het boek hebt gelezen of de film over Narnia hebt gezien, wéét je gewoon dat dit een mooie voorstelling wordt."

Tijn Teepen (11) kruipt in de huid van dwerg Castor (en in de huid van een muisje). "Musical is ontzettend belangrijk voor mij! Ik vind het het leukste wat er is." Het stuk dat opgevoerd wordt, draagt ook bij aan zijn enthousiasme. "Het is echt een vette show! Je zult versteld staan! Ik ben er supertrots op!" De spanning loopt nog niet te hoog op bij Tijn: "Ik ben blij dat ik aan iedereen kan laten zien waar ik al het hele jaar voor geoefend heb." Tijn is op zijn jonge leeftijd dan ook al een echt 'musical-dier'. Hij volgt niet alleen lessen bij Music All Around, maar volgt ook elders musicalles. Dat combineert hij met school (groep 7). "Het is soms best druk. Maar ik kies er bewust voor. Ik vind het namelijk zo ontzettend leuk! Ik hoop dat ik hier later mijn werk van kan maken."

Meer informatie over de voorstelling: www.narniademusical.nl. Volgende week het vervolg van deze mini-serie. Dan stellen Lindi, Floortje en Mirthe Jansen zich voor.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox