Amy Siemons vertelde bij de kick-off van Uniek Sporten de Peel haar persoonlijke verhaal. Foto: Dit is onze wijk
Amy Siemons vertelde bij de kick-off van Uniek Sporten de Peel haar persoonlijke verhaal. Foto: Dit is onze wijk (Foto: Dit is onze wijk)

Geslaagde kick-off Uniek Sporten de Peel

Sporten en bewegen vanzelfsprekend maken, ook voor mensen met een beperking, dat is waar Uniek Sporten de Peel, in samenwerking met de Amy Siemons Foundation, voor gaat. De aftrap, die op 22 november plaatsvond in De Cacaofabriek, was een groot succes.

De officiële samenwerking is op ludieke wijze bekrachtigd door de deelnemende gemeenten: Helmond, Deurne, Laarbeek, Gemert-Bakel, Someren en Asten. De wethouders moesten hun ondertekende sportballen in de Smartbasket van Embedded Fitness werpen, maar pas nadat een handicap was aangebracht. Zo waren er zwarte brillen om te laten ervaren hoe het is om visueel beperkt te zijn en konden zij ervaren hoe het is om lichamelijk beperkt te zijn door gebruik te maken van een rolstoel of krukken.
Na de gezamenlijke opening, waarin de Helmondse para-atlete Amy Siemons haar persoonlijke verhaal vertelde, gingen de deelnemers uiteen naar verschillende inspiratiesessies. In een open sfeer deelden onder andere MEE Zuidoost Brabant, Regionaal Autisme Centrum, NOC*NSF, SSNB en Robbert en Sander, pedagogische ondersteuners bij ASV'33, hun aanpak en werden de eerste contacten gelegd. Tijdens de avond is het woord 'samenwerken' vaak gevallen. Samen bereik je nu eenmaal meer dan alleen. In die context zijn enkele golden tickets uitgereikt om verenigingen te ondersteunen hun aanbod voor mensen met een beperking te versterken.

Uniek Sporten de Peel helpt mensen met een beperking om passend sportaanbod te vinden. Dit doen zij in samenwerking met de landelijke portal Uniek Sporten. Vanuit persoonlijk contact kijken zij welke sport- of beweegactiviteit geschikt is. Daarnaast adviseren ze sportaanbieders bij het starten van uniek aanbod en bekijken ze samen met zorginstellingen hoe ze de doelgroep beter kunnen bereiken. Ze staan open voor alle vragen rondom Uniek Sporten.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox