'Hendrik Groen' is op zoek naar ouderenkoren uit Helmond en omgeving.
'Hendrik Groen' is op zoek naar ouderenkoren uit Helmond en omgeving.

Hendrik Groen is op zoek naar ouderenkoren

Hendrik Groen - die van dat boek - komt naar het theater. Bos Theaterproducties presenteert een bewerking van 'Pogingen iets van het leven te maken' op 29 maart 2018 aan het Helmondse publiek. Het is een vrolijke komedie over een bejaarde rebellenclub, met scherpe humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg.

 Maar behalve Hendrik Groen en zijn vrienden zijn er natuurlijk meer bewoners nodig om het verhaal compleet te maken. Daarvoor is de producent op zoek naar ouderenkoren die mee willen doen aan de voorstelling. De producent zoekt koren (mannen en vrouwen) met koorleden van boven de 65 jaar zonder podiumangst, bestaande uit circa 15 personen en liefst meerdere voorstellingen beschikbaar. Het repertoire betreft acht Oudhollandse liedjes zoals 'Hoeperdepoep zat op de stoep' en Johnny Hoes's, 'Oh was ik maar bij Moeder thuis gebleven'. Het is de bedoeling dat het koor de acht liedjes zelf instudeert met hun eigen dirigent. Op de avond is er voorafgaande aan de voorstelling nog een laatste repetitie.

Koren die geïnteresseerd zijn om mee te doen, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: hendrikgroen@bostheaterproducties.nl

De bestseller 'Pogingen iets van het leven te maken' is het debuut van de 61-jarige schrijver Peter de Smet (pseudoniem: Hendrik Groen). Voor de theaterbewerking kruipt Beau Schneider in de huid van de levenslustige hoofdpersoon. De voorstelling is op 29 maart 2018 te zien in Theater Speelhuis.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox