van links naar rechts: pastoor Paul Janssen, wethouder Marinus Biemans en centrummanager Peter Thijssen.
van links naar rechts: pastoor Paul Janssen, wethouder Marinus Biemans en centrummanager Peter Thijssen.

Centrum van Deurne weer een stuk fraaier

Deurne - Het centrum van Deurne wordt weer een stuk fraaier. De elektriciteitskasten in het centrumgebied, die op z'n zachtst gezegd niet al te veel uitstraling hebben, krijgen een facelift. Ze worden geplakt met stickers met een knipoog naar het verleden.

Op vrijdag 10 november is een start gemaakt met het beplakken van de elektriciteitskasten naast de kerk. Op deze kasten komen foto's van: zicht op de Markt in 1890, het oude raadhuis van 1805 en zicht op de Markt in 1929. Wethouder Marinus Biemans, centrummanager Peter Thijssen en pastoor Paul Janssen kwamen een kijkje nemen bij de werkzaamheden.

Zo'n tien elektriciteitskasten in het centrumgebied worden beplakt. Dit gebeurt waar mogelijk nog dit jaar. Dit is afhankelijk van het weer, de kasten kunnen niet beplakt worden bij vorst of regen. De foto's op de kasten zijn beschikbaar gesteld door de Heemkundekring. Zij hebben ook meegedacht over het ontwerp.

In Deurne centrum wordt sowieso hard gewerkt om meer sfeer en beleving toe te voegen aan het winkel- en horecagebied. Onlangs zijn de straten en pleinen schoon gespoten, zijn de bomen gesnoeid en zijn verzakkingen in de bestrating hersteld. Er hangen kleurrijke banners en binnenkort komt er nieuwe kerstverlichting te hangen. De verbeteringen zijn onderdeel van 'Samen Deurne Centrum verbeteren'. Alle bij het centrum betrokken partijen hebben de handen ineengeslagen om het centrum van Deurne weer goed op de kaart te zetten. De uitgangspunten zijn: meer winkelend publiek, minder leegstand, meer sfeer en een aantrekkelijke openbare ruimte.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox