Foto: Joost van Heugten
Huub

Geert en Jeroen

Hebben we eigenlijk al een Helmonder van het Jaar? Zo niet, dan wil ik wel een suggestie doen: Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel. Dit Helmondse horecaduo zorgt er voor dat er vanaf 20 december geschaatst kan worden in de Huiskamer van de stad, op de Markt. Petje af voor deze twee jonge ondernemers met lef en met hart voor de stad.

De Cacaofabriek, Cacao aan de kade, de pannenkoekenboot, de Kasteeltuinconcerten, horeca op de Steenweg, de Bluesroute, het nieuwe museumplan voor de Vlisco-graveerderij: het zijn allemaal zaken waar de twee, of een van de twee, bij betrokken zijn. Zonder prominent op de voorgrond te treden, zonder als een haantje door de stad te paraderen. Gewoon ondernemen in de stad waar ze thuis zijn en thuis horen. Mooi is dat!

De discussie over een schaatsbaan op de Markt loopt al jaren. Helmonders zien in Deurne, Eindhoven, Gemert en veel andere plaatsen in de regio schaatsbanen in de stads- en dorpscentra verschijnen. In Helmond lukt dat maar niet. Experimenten in de Kasteeltuin en tegenover de bibliotheek waren geen lang leven beschoren. Dit jaar leek het er dan toch van te komen, maar de organisator durfde het risico van een te hoge energierekening niet aan.

Met hulp van de gemeente, maar vooral door de ondernemersgeest van Geert en Jeroen, gaat het nu toch door. Van 20 december tot 7 januari komt er een ijsbaan, is er horeca, zijn er kerststallen en treden zanggroepen op. In zeven weken organiseren de twee iets wat Helmond al jaren niet meer gelukt is. Wat mij betreft mogen ze een keer in het zonnetje worden gezet. Geert en Jeroen: voor Huub zijn het de Helmonders van het jaar!

Huub
Twitter: @traverse_huub

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox