Wat Mariëtte in het vrijwilligerswerk vooral aanspreekt is dat ze op deze manier met veel verschillende culturen in aanraking komt.
Wat Mariëtte in het vrijwilligerswerk vooral aanspreekt is dat ze op deze manier met veel verschillende culturen in aanraking komt.

Vluchtelingenwerk: Help een vluchteling op weg

Deurne - Vluchtelingenwerk Deurne komt handen te kort. Daarom zijn zij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De LEVgroep, afdeling Vluchtelingenwerk is op zoek naar vrijwilligers die vluchtelingen willen helpen bij maatschappelijke begeleiding, als taalcoach of voor praktische klussen. Mariëtte Corstens is één van de vrijwilligers.
Mariëtte woont in Liessel en heeft jaren in het onderwijs gewerkt. Ze is 62 jaar en is met vervroegd pensioen. Toen ze gestopt was met werken heeft ze zich aangemeld als vrijwilliger bij de LEVgroep om vluchtelingen die in de gemeente Deurne wonen te helpen.

Zij is betrokken bij de vluchtelingen in Liessel, die ze hulp biedt bij allerlei dagelijkse en niet dagelijkse zaken, zoals samen formulieren invullen, op zoek gaan naar apparatuur die ze nodig hebben, de weg vinden in Liessel en omgeving, regelmatig uitleg geven over de Nederlandse samenleving en meer. Mariëtte vindt het moeilijk om aan te geven hoeveel tijd ze hier per week mee bezig is: “Er zijn weken dat ik elke dag bij iemand ben en dan weer een week helemaal niet. Ik geef zelf aan welke tijd mij past.”
Daarnaast is Mariëtte één keer per week medewerkster bij het wekelijkse spreekuur in het Hofke van Marijke. Daar kunnen de vluchtelingen terecht met allerlei vragen. Wat Mariëtte in het vrijwilligerswerk bij vluchtelingenwerk vooral aanspreekt is dat ze op deze manier met veel verschillende culturen in aanraking komt en ook veel contacten hierdoor krijgt.

Meer informatie

Voor meer informatie over Vluchtelingenopvang, kunt u contact opnemen met de LEV-groep,via tel.nr.: 0493-352500.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox