Foto: Cor Speek
Foto: Cor Speek (Foto: Cor Speek)

Film 'De Vlucht van de kraanvogels' bij De Pelen

Cor Speek vertoont op zondag 12 november in Buitencentrum De Pelen de film 'De vlucht van de kraanvogels'. Een prachtige film met spectaculaire beelden van deze majestueuze vogels tijdens de vogeltrek. Er is een voorstelling om 13.30 en om 15.00 uur in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. Entree is een vrijwillige bijdrage.

De vlucht van de kraanvogels is een film van Cor Speek uit Geldrop. Hij laat beelden zien van bekende rustplaatsen tijdens de vogeltrek in Europa. Al jaren houdt Cor zich bezig met het maken van prachtige natuurfilms. Speek is sinds zijn jeugd gefascineerd door de natuur en dat is te zien aan de diversiteit van zijn filmmateriaal. De films die hij maakt hebben vaak een educatief karakter. Cor heeft deze, maar ook andere films, al eerder in het Buitencentrum vertoond; telkens onder grote belangstelling.
Zijn passie voor kraanvogels ontvlamde in november 1997. Toen zag hij voor het eerst kraanvogels vliegen. Een groep van 32 kraanvogels streek neer op een maïsakker. Hun majestueuze vlucht en adembenemende roep hadden een grote impact op hem. Sindsdien bezoekt hij ieder najaar gebieden waar hij de kraanvogels kan waarnemen en filmen.

Het Buitencentrum De Pelen ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na de film kunt u dus een wandeling maken in dit gebied. Bovendien is er ook een kans dat je 'in het echt' overvliegende kraanvogels kan waarnemen. Hier starten alle activiteiten en krijgt u informatie over het gebied en over uw wandeling. Bij de inpandige horecagelegenheid, de Peelkiosk, kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Het Buitencentrum is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

www.staatsbosbeheer.nl/depelen

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox