De 17-jarige Tamara Arts met haar eigen boek.
De 17-jarige Tamara Arts met haar eigen boek. (Foto: Romy Chatrou - van der Sande)

Tamara (17) brengt eigen boek uit

Tamara Arts (17) uit Helmond heeft altijd van lezen en schrijven gehouden. Maar dat het tot een echt boek zou komen, had ze niet verwacht. Het voelt dan ook heel bijzonder om haar boek in handen te hebben. "Ik zie het echt als een leuke hobby, het is een uitlaatklep voor mij."

Het schrijven kwam naar boven op een tijd dat Tamara het wat moeilijk had. Ze volgde even geen lessen op het Strabrecht College omdat ze oververmoeid was. "Maar heel de dag nietsdoen, stilzitten, kan ik ook niet", vertelt ze. Ze had inmiddels haar werk al online gepubliceerd en kreeg daar veel positieve reacties op. 'Waarom maak je er geen boek van?', werd haar gevraagd. "Maar ik vond het nog niet af, er gebeurde nog niet genoeg", vertelt ze. "Dus heb ik er 30 pagina's bij geschreven."'

Het boek van Tamara is een Young Adulds boek, voor lezers 12 tot 18 jaar. Dat Tamara beschikt over een enorme portie fantasie, blijkt wel uit de samenvatting van het verhaal: Inez is de prinses van het vampierrijk Esméro. Ze moet het kasteel ontvluchten wanneer dit wordt aangevallen door vampierjagers. Ze ontmoet een jongen die gebeten wordt door een weerwolf. Wanhopig gaan ze op zoek naar een genezing voor de dodelijke beet. Het belooft een reis te worden vol gevaar en avontuur. Daarbij moeten ze een oorlog zien te stoppen. Gaat het ze lukken?

Maar het verhaal kwam als vanzelf naar Tamara toe: "Als ik inspiratie heb, ga ik zitten en dan stroomt het er gewoon uit. Ik denk wel na over welke kant het verhaal op moet. Ook heb ik al mijn karakters goed uitgewerkt, opgeschreven hoe ze eruit zien en wat hun goede en slechte eigenschappen zijn." Toen het hele verhaal op papier stond, was Tamara wél tevreden. Ze trok de stoute schoenen aan en benaderde uitgever Boekscout. 'Binnen twee dagen werd ik gebeld en ze waren heel enthousiast. Ze vonden het mooi geschreven en de opbouw is goed. Dat was echt heel bijzonder', vertelt ze. Vervolgens was haar oom corrector. "Er stonden nog wel wat foutjes in en dan is het heel fijn als er iemand mee leest."

Toekomst

Tamara zou dolgraag nog een boek schrijven. "Ik blijf gewoon schrijven, want ik vind het superleuk om dat te doen. Een nieuw boek? Dat wordt misschien wel iets heel anders, het hoeven echt geen vampiers te zijn", lacht ze. "Ik wil ook niet per se een vervolg op dit boek schrijven." Ze droomt er overigens niet van om te leven van haar schrijfsels. "Voor mij is het puur een hobby. Het liefst wil ik geneeskunde of biologie studeren."


Het boek is te koop via Boekscout en bol.com. De prijs is 19,99 euro.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox