De plannen in Nederland bestaan uit een grote tentoonstelling in Museum Klok & Peel in Asten van de zomer 2019 tot de zomer van 2020.
De plannen in Nederland bestaan uit een grote tentoonstelling in Museum Klok & Peel in Asten van de zomer 2019 tot de zomer van 2020. (Foto: Museum Klok en Peel)

Start van Singing Bronze Foundation

Recent heeft het bestuur van Museum Klok & Peel aangekondigd dat het Internationaal Expertisecentrum voor Campanologie, onder de naam Singing Bronze Foundation, van start is gegaan. Deze nieuwe stichting krijgt een sterk ondersteunende rol in de realisatie van een aantal grote toekomstige plannen van Museum Klok & Peel in Asten.

Deze plannen hebben mede tot doel De Peel een sterke landelijke uitstraling te geven. Deze zijn geformuleerd in de missie en visie ToerismePoort Klok & Peel. Eén van de grote projecten is de realisatie van het project The Netherlands Carillon (Arlington, USA). Dit is een project dat bestaat uit een volledige renovatie van het Nederlandse oorlogsmonument nabij de nationale begraafplaats Arlington in Washington DC in de Verenigde Staten. Op de locatie zelf wordt 4.2 miljoen dollar geïnvesteerd in de complete renovatie van de beiaardtoren. Verder worden onder regie van de Nederlandse ambassade fondsen in de VS geworven voor het vernieuwen van het carillon. Deze beide projecten worden uitgevoerd door de National Park Service (NPS) in Washington. Singing Bronze Foundation heeft een belangrijke adviserende rol in het project en in de vernieuwing van het carillon, een schenking uit 1952 van het Nederlandse volk aan de Verenigde Staten vanwege de Amerikaanse hulp bij de bevrijding en het Marshallplan. De plannen in Nederland bestaan uit een grote tentoonstelling in Museum Klok & Peel in Asten van de zomer 2019 tot de zomer van 2020. Voor al deze plannen gaat het om een bedrag van 600.000 euro. Het project 'The Netherlands Carillon: the Completion of a Grand Gift' past voor de Provincie Noord-Brabant binnen het Kader Erfgoed 2016-2020. Zij draagt hiermede bij aan het realiseren van een tentoonstelling. Voor de voorbereiding en de fondsenwerving trekt de Provincie Noord-Brabant 60.000 euro uit.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox