Hans bij zijn verzamelde doppen. Foto: Emily Parry Photography.
Hans bij zijn verzamelde doppen. Foto: Emily Parry Photography. (Foto: Emily Parry Photography)

'Niet klagen, maar iets doen'

Vier jaar geleden werd Hans Rijnders uit Asten getroffen door twee herseninfarcten. Werken en sporten kan hij niet meer, maar stilzitten kan hij ook niet. Dus zet hij zich als vrijwilliger in en verzamelt hij op diverse manieren geld in voor het goede doel. Volgend jaar wil hij een grootse dvd-beurs houden in de sporthal in Asten. Dvd's zijn welkom.

"Ik heb geluk gehad", zegt Hans Rijnders. '"k ben voor 90 procent hersteld." Maar zijn leven is niet meer hetzelfde als pakweg 10 jaar terug. Toen werkte hij vele uren bij een tankstation én stond hij elke avond en elk weekend op het voetbalveld. Dat is geen haalbare kaart meer.

Na zes weken ziekenhuis en drie maanden revalidatie, kwam Hans weer thuis. "Dat was wel even een zwart gat, ik was het niet gewend om niks te doen. Thuis blijven is niets voor mij, dan ga je maar piekeren." En dus werd hij vrijwilliger in een verzorgingshuis én hij ging flessendoppen inzamelen voor de Hersenstichting. "Veel mensen klagen over de zorg, maar dat is niet mijn manier. Ik wil iets dóen!"

Hans wilde nog meer doen en kwam op het idee van een dvd-beurs. "Ik merk dat veel mensen nog dvd's hebben liggen, maar dat ook veel mensen nog graag voor een goed prijsje een dvd willen kopen. Lang niet iedereen heeft een streamingsdienst zoals Netflix en daar staat ook niet alles op. Bovendien wordt dat aanbod regelmatig vernieuwd en dan kun je een film niet meer kijken. Dus er is zeker nog behoefte aan."

5000 dvd's

Inmiddels ligt de woning van Hans al aardig vol met dvd's. "Mijn streven? 5000 dvd's verzamelen. Daarvan hoop ik een derde zeker te verkopen voor 1 tot 1,50 euro per stuk. Kan ik toch een paar duizend euro ophalen voor de Hersenstichting. En ik doneer ook aan een project dat zich richt op dementie, omdat ik met mijn vrijwilligerswerk veel mensen tegenkom met deze ziekte." De locatie is inmiddels bekend: de sporthal in Asten. "Ik weet de datum nog niet precies, maar dat zal in het voorjaar worden. Dan heb ik de tijd om genoeg dvd's te verzamelen en ze allemaal te controleren. Want ik wil alleen originele dvd's verkopen en ik ga geen 18+-dvd's aanbieden. Ach, ik neem er gewoon rustig de tijd voor om alles uit te zoeken, dat komt goed." Hans houdt er rekening mee dat hij na de beurs nog flink wat dvd's overhoudt. '" Misschien is het zo'n succes, dat ik nog een tweede beurs kan houden! Of ik verkoop ze als partij. Dat zie ik wel. Eerst meer eens kijken hoe dit loopt."

Doneren?

Wil je dvd's doneren? Neem dan contact om met Hans via mail: rijnders7@msn.com of: 06-46 24 33 86.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox