De afgelopen 4 jaar heeft Speel je mee zich ingezet om een verjaardagsfeestje mogelijk te maken voor alle kinderen (tot en met 12 jaar) uit Helmondse gezinnen die op of rond de armoedegrens leven.
De afgelopen 4 jaar heeft Speel je mee zich ingezet om een verjaardagsfeestje mogelijk te maken voor alle kinderen (tot en met 12 jaar) uit Helmondse gezinnen die op of rond de armoedegrens leven.

'Speel je mee' wordt speelgoedbank

Sinds oktober is Stichting Speel je mee gestopt in Helmond met de ondersteuning van kinderverjaardagen van de Helmondse minimagezinnen en gaat zij verder als speelgoedbank. Ouders van deze gezinnen kunnen vanaf die datum gratis ieder kwartaal speelgoed en boeken komen uitzoeken voor hun kinderen (tot en met 12 jaar) en op die manier zelf beslissen of ze de donatie inzetten voor dagelijks gebruik of bewaren voor een feestmoment later in het jaar zoals sinterklaas, communie, Suikerfeest of de verjaardag van hun kind.

Helmond - Deze verandering is het gevolg van de nieuwe plannen van de Nederlandse overheid om extra geld uit te trekken voor de ondersteuning van minimagezinnen. Deze steun vindt echter niet lokaal plaats maar via de landelijke Stichting Jarige Job. Deze stichting bezorgt een verjaardagsbox thuis bij alle gezinnen in de doelgroep met daarin vergelijkbare producten als het feestpakket van Speel je mee, inclusief een cadeautje voor de jarige. Omdat Stichting Speel je mee de donaties die zij van particulieren en bedrijven ontvangt niet wil uitgeven aan dubbele ondersteuning op het gebied van verjaardagen, hebben bestuur en vrijwilligers gezamenlijk besloten om verder te gaan als speelgoedbank.

De afgelopen 4 jaar heeft Speel je mee zich ingezet om een verjaardagsfeestje mogelijk te maken voor alle kinderen (tot en met 12 jaar) uit Helmondse gezinnen die op of rond de armoedegrens leven. De ouders van deze gezinnen mochten (op vertoon van de gemeentelijke inkomensverklaring of een verwijsbrief) voor iedere verjaardag van hun kind langskomen in de winkel van Speel je mee aan de Braakse Bosdijk 2A om een feestpakket en een verjaardagscadeau op te halen. Sinds de opening van de winkel in juni 2013 heeft Speel je mee 800 kinderen uit ruim 400 gezinnen geholpen bij het vieren van hun verjaardag. Naast de speelgoedbank blijft Stichting Speel je mee uiteraard kinderfeestcadeautjes aanbieden voor een jarig vriendje/vriendinnetje, zodat ieder kind de mogelijkheid blijft houden om naar een kinderfeestje toe te gaan.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox